Güncel Haberler

TBF, Ligler İçin Karar Sürecini Erteledi

Türkiye Basketbol Federasyonu, coronavirüs salgını nedeniyle askıya alınan liglerin durumuna ilişkin bir açıklama yayınladı.

Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz haftalarda TBF, yaptığı açıklamada liglerin durumunun 30 Nisan’a kadar netleştirileceğini belirlemişti. Ancak 30 Nisan’da yapılan açıklamada sürecin yeniden değerlendirileceğini ve önümüzdeki günlerde kararın netleştirileceği belirtildi:

Ülkemizde ve dünyada etkileri halen devam eden koronavirüs salgını ile ilgili gelişmeleri hassasiyetle gözlemlemeye devam ediyoruz.

Türkiye Basketbol Federasyonu olarak, 30 Nisan 2020 tarihine kadar takip edeceğimizi açıkladığımız sürece dair liglerimizle ilgili alacağımız karar, mevcut durumun bir süre daha değerlendirilmesi gerekliliğini ortaya çıkarmıştır.

Liglerimizin devam etmesi de dahil tüm senaryolarımızın hazır olduğu ve sağlık kurulu raporumuzun tamamlandığı bu hassas duruma ilişkin, Bilim Kurulu, ilgili bakanlıklarımız ve kulüplerimizden gelecek son görüşlerin ardından kararımızı önümüzdeki günlerde açıklayacağız.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

TBF

Ülkemizde tüm spor organizasyonları 19 Mart itibariyle askıya alınmıştı bildiğiniz üzere ve son gelişmelere göre ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Anadolu Efes idman tesislerini bireysel antrenmanlar için kullanıma açmıştı. Ancak liglerin döndürülmeye uğraşılmasının halen gereksiz ve erken bir karar olduğu net. Henüz hastalığın aşısı ya da ilacı yokken maçların taraftarsız oynanıp oyuncuların ve çalışanların riske atılması, bunun da sadece ekonomik kaygılarla yapılması doğru değil… Umarım alınacak karar da bu yönde olur ve maçların oynatılması konusunda ısrar edilmez…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Ataman ve Singleton, Asvel Maçı Öncesi Açıklamalarda Bulundular

Turkish Airlines Euroleague 25. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes, Fransız ekibi LDLC Asvel Villeurbanne’a konuk …