Güncel Haberler

FLAŞ: Ergin Ataman’dan Larkin Hakkında Açıklama Geldi!

Anadolu Efes‘in başarılı koçu Ergin Ataman, Yunan medyasına süper yıldızı Shane Larkin hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Anadolu Efes‘in yıldız guardı Larkin’in kontratında bu yaz için bir opsiyon var ve koç Ataman, liderinin takımda kalacağını düşünüyor.

Yunan radyo kanalı ERA Sports’a bir röportaj veren Ataman, şu ifadeleri kullandı:

Karantina öncesinde Efes yönetimi ile Larkin bir görüşme yaptı ve anlaşmaya çok yakındı. İmzalayıp imzalamadığını bilmiyorum. Efes‘ten ayrılmasının tek yolu NBA’den bir teklif alması. Fakat bu da yeterli olmayabilir çünkü kilit bir role sahip olmak, 20-25 dakika oynamak istiyor. Aksi takdirde Efes’te iki yıl daha oynayacağını düşünüyorum. Fakat iddia edilen 7.7 milyon dolar gibi rakamlar doğru değil. Tabii en iyi oyuncu olduğu için büyük bir sözleşmelerden birini hak ediyor fakat bildiğim kadarıyla bu sayılar gerçek değil.

ERA Sports

Larkin, bu sezon devam etse de etmese de tartışmasız en güçlü MVP adayı. Euroleague’i tam anlamıyla kasıp kavuran harika bir performans sergiledi milli takımımızın yeni üyesi. 27 yaşındaki guard sezon askıya alınana kadar 25 Euroleague maçında görev almış, 22.2 sayı, %50.9 3sayı, 3.1 ribaund, 4.1 asist, 1.3 top çalma istatistikleri ile mücadele etmişti. Koç Ataman’ın da belirttiği gibi ben de NBA tercihini bu belirsizlik döneminde yapmayacağını düşünüyorum. Larkin’i en az 2 yıl daha lacivert beyazlı forma ile ve tabiki inşallah kariyerinin sonuna kadar milli takımımızda izleyeceğiz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …