Güncel Haberler

TBF, Erdem Can’ın Olayına Kayıtsız Kalmadı

Türk Telekom, 7DAYS EuroCup final maçı öncesinde antrenmanını gerçekleştirmek için salona hareket ettiği esnada sakandal bir olay yaşamıştı.

Ankara ekibinin genel menajeri Önder Külçebaş, “Otobüs şoförü bize şehir turu attırdı. 10 dakikalık yolu 40 dakikada geldik ve neredeyse idmana geç kalıyorduk. Ardından radyonun sesini açmaya başladı, sesi kısmasını birkaç defa rica ettik. Sonrasında hocamız kalkıp sesi kısmak istediğinde ani fren yaptı ve Erdem Can kafasını cama çarparak boynunu incitti. Burada bir art niyet var.” şeklinde olayı aktarmıştı.

Türkiye Basketbol Federasyonu, Türk Telekom’un başından geçen olaya yönelik bir bildiri yayınladı:

7DAYS EuroCup finalinde mücadele eden temsilcimiz Türk Telekom, İspanya’nın Gran Canaria ekibiyle karşılaşmış ve organizasyonu da ikinci sırada tamamlamıştır. Bu müsabaka öncesinde temsilcimiz Türk Telekom’un antrenman yaptığı salon yolunda başantrenör Erdem Can’ın yaralanmasıyla sonuçlanan rezil olay, Türkiye Basketbol Federasyonu olarak bizleri derinden üzmüştür.

Benzeri görülmemiş bu şok edici olay ve saha içinde uygulanan çifte standarda rağmen ekibimiz Türk Telekom, sonuçtan bağımsız olarak parkede ortaya koymuş olduğu performansla tüm Türkiye’yi gururlandırmıştır.

Temsilcimiz Türk Telekom’un final müsabakası gibi şampiyonun belirleneceği önemli bir karşılaşma öncesi, esnası ve sonrasında yaşamış olduğu korkunç olaylar, Türkiye Basketbol Federasyonu ile kulüplerimizin, EuroCup organizasyonu ile olan ilişkilerini bir kez daha gözden geçirme noktasına gelmesine yol açmıştır.

Saha dışında yaşanan bu spor ahlakından uzak olay nedeniyle temsilcimiz Türk Telekom’a bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor; yaşanan bu olayın takipçisi olacağımızı da tüm kamuoyuna duyuruyoruz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Telekom’un Rakiplerinden Granca, Kanat Rotasyonuna Gegic’i Ekledi

BKT EuroCup‘da temsilcimiz Türk Telekom ile aynı grupta yer alan son şampiyon Gran Canaria kanat …