Güncel Haberler

Venezüela Ev Sahibi Çin’i Yenerek İkinci Tura Çıktı

Dünya Kupası A grubu mücadelesinde turnuvanın ev sahibi Çin‘i 72-59 gibi net bir skorla yenen Venezüela Polonya’nın ardından bu grupta 2.tur biletini kapan son takım oldu.

Maça sert başlayan Venezüela, rakibinin devreye girmesine izin vermedi ve ilk çeyreği 18-10 önde geçti. İkinci çeyrekte de düşük tempo devam ederken bundan faydalanan yine Venezüela oldu ve devreye 33-23 ile rahat girdiler. İkinci yarıda Çin biraz daha kendine geldi ve hücumda üretime başladı ama Venezüela’yı durduramadıkları için farkı kapatamadılar. Son çeyrekte de farkı 7 sayıya kadar erittikten sonra üst üste fırsatları değerlendirememeleri sonucu Venezüela farkı tekrar çift hanelere getirerek kazandı ve 2.tur biletini kaptı.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Venezüela’da 4 isim çift haneli skor katkısı verdi. Turnuvanın formda skorerlerinden Heissler Guillent 15 sayı, 3 ribaund, 8 asist ile takımına liderlik ederken Dwight Lewis de 13 sayı, 2 asist ile onu takip etti. Çin’de ise Shuo Fang 13 sayı ve Jiwei Zhao 12 sayı, 4 asist ile sürpriz katkı verirlerken. Takımın asılm yıldızı Yi Jianlian 11 sayı, 8 ribaundda kaldı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Yunanistan, Çin’i Farklı Geçip Yarı Finalde Rakibimiz Oldu

2020 Tokyo Olimpiyatları‘na gidecek takımlardan birini belirlemek üzere Victoria kentinde düzenlenen elemelerin A grup kapsamındaki …