Güncel Haberler

İspanya Zorlansa da İran’ı Geçmeyi Bildi

Dünya Kupası C grubu mücadelesinde güçlü İspanya grubun galibiyetsiz takımı İran karşısında zorlansa da tecrübesini ortaya koyarak 73-65 kazanmayı bildi.

Maça iyi başlayan taraf İran oldu. Kendilerine göre yüksek olan bir tempoda oynayıp 21 sayı buldular ve ilk çeyrekte ve 3 sayı da öne geçtiler. Ancak ikinci çeyrekle beraber İspanya savunma sertleştirdi ve rakibini sadece 10 sayıda tuttuğu 10 dakikanın ardından devreye 33-31 önde girdi. İkinci yarıda İran tekrar reaksiyon gösterdi ve 3.çeyreği iyi oynayarak 1 sayı öne geçti final çeyreğine girilirken. Ama tecrübeli oyunculardan kurulu İspanya son çeyrekte masaya yumruğunu vurdu 21-12’lik 10 dakika skorunun ardından maçı 8 sayı farkla kazanıp 2.tura 3 galibiyet taşımayı başardı.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

İspanya’da Marc Gasol 16 sayı, 6 ribaund, 3 asist ile en skorer isim olurken Juancho Hernangomez de 11 sayı, 10 ribaund ile double-double yaptı. İran’da ise Mohammad Jamshidijafarabadi 15 sayı, 3 ribaund, 4 asist ile etkili olurken, dev uzun Hamed Haddadi de 10 sayı, 15 ribaund, 6 asist ile double-double yaptı ama mağlubiyete engel olamadı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Anadolu Efes, Fransa’dan Galibiyetle Dönmek İstiyor

Turkish Airlines Euroleague 25. hafta mücadelesinde Anadolu Efes, Fransa’da LDLC Asvel Villeurbanne’a konuk oluyor. 24 …