Güncel Haberler

Acele polis çağırın, burada basketbol oynanıyor!!

Hacettepe Üniversitesi basketbolda 1967’den bu yana üniversite bünyesinde etkinliğini sürdüren bir oluşum. A Takımı bir dönem BSL’de de oynadı, TBL’de, TB2L’de, EBBL’de buludukları dönemler oldu ancak bir şekilde faaliyetini sürdürdü.

Uzun yıllar Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğü’nde bulunan eski Olimpiyat Komitesi Başkanı Uğur Erdener‘le altın çağını yaşayan Hacettepe Üniversitesi Spor Kulübü ve Basketbol Şubesi üst yönetimin bakış açısına göre büyüdü, küçüldü ama vazgeçmedi…

Derken spor okulları geliri ile, yani kendi yağıyla kavrulan Hacettepe Üniversitesi’nin altyapı oyuncularının hafta sonunda salona girmemesi kararını aldı rektörlük… Gerekçe olarak da okul öğrencisinin kullanım saatinin engellenmesi gösterildi. Altyapı faaliyetlerini sürdürmeye devam edince de salona polis gönderip oyuncular dışarı çıkartıldı. Bu olayın ardından Hacettepe Üniversitesi altyapısı faaliyetlerini sürdüremedi, ne var ki sonraki hafta sonlarında salonun kapılarının kilitli olduğu görüldü. Yani okul öğrencilerinin kullanması gerekçesi boş çıktı.

Ardından önce EBBL’yi, burada başarılı olarak TB2L’yi hedefleyen, salonu hafta arasında 19-21 arasında kullanan A Takım’ın da salondan çıkartılması kararı alındı. Hacdettepe Üniversitesi A takımı antrenmana başlamışken içeri üniversitenin güvenlik personeli giriverdi. Güvenlik amiri, “Emir aldık, salondan çıkacaksınız. Direnirseniz salonun ortasına oturup çalışmanızı engelleyeceğiz.” dedi.

Tabii antrenman yapılamadı ve oyuncular salonu terketti.

Hacettepe Üniversitesi mezunu olan koç Hamitcan Güraslan “Staffımızın tamamı ile 5 oyuncumuz Hacettepeli. Başarımız üniversitenin başarısı olacak. Oyunculara ve staffa para vermediğimiz için üniversiteden maddi bir beklentimiz de yok. Sadece salonu kullanıyoruz ama o da engellendi.” dedi.

Kaynak: Basketfaul

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Yalovaspor’dan Konyaspor’a

ING Basketbol Süper Ligi‘nin yeni ekiplerinden Semt77 Yalovaspor, yerli rotasyonunda önemli bir kayıp yaşadı. Tecrübeli …