Güncel Haberler

Yalovaspor Yeni Bir Açıklama Yayınladı: “Planlarımızı BSL İçin Yapıyoruz.”

Semt77 Yalovaspor Yönetim Kurulu bir açıklama yaparak Tahkim Kurulu’ndan olumlu karar beklediklerini ve transferlerini ING Basketbol Süper Ligi‘nde devam edileceğinin kabulü ile yapmaya başladıklarını bildirdi.

BSL lig sıralamasında 15. sırada yer alan ve geride bıraktığımız sezon küme düşen ekipler arasında bulunan Yalovaspor’dan yeni bir açıklama geldi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Takımımızın Frutti Extra Bursaspor ile oynadığı müsabakadan itibaren başlayan ve tüm çabalarımıza gölge düşüren kural ve hakem hataları sürecinin son halkasını 17.04.2022 tarihinde Aliağa Petkimspor müsabakasında yaşananlar oluşturmuştur. Maçın son saniyelerinde yaşananlar herkesin malumudur. Ma süresi içerisinde atılmadığı teknik inceleme ile sabit olan basketin geçerli sayılmaması ile ilgili hukuki süreç başlatırarak Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu nezdinde müsabakanın Semt77 Yalovaspor galibiyeti şeklinde tescili için gerek başvuru 29.04.2022 tarihinde yapılmıştır. İşbu başvurumuzun incelenmesi, Tahkim Kurulu’nun 2022 / 85 E. sayılı dosyası nezdinde devam etmektedir.

Dosya kapsamında Tahkim Kurulu tarafından işlemine itiraz edilen Türkiye Basketbol Federasyonu’nun, müsabakanın oynandığı Aliağa Petkimspor’un ve kararın lehimize verilmesi halinde bu durumdan etkilenecek Merkezefendi Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nün cevap ve görüşleri temin edilmiştir. Bu vesileyle haklı başvurumuz sonuçlanma aşamasına gelmiştir.

“Bir Hayalimiz Var” diye çıktığımız bu yolda hayallerimizin henüz sadece bir kısmına ulaşmışken, bu sezonun hak etmediğimiz şekilde sonuçlanmasına asla izin vermeyeceğiz. Henüz bu sezonun sıralaması kesinlemiş olmayıp; haklı hukuk mücadelemiz tüm ekibimiz ve taraftarımızın desteğiyle devam etmektedir. Tüm basketbol severlerin ve basketbol camiasının Yalovaspor’un haklılığını biliyor ve kabul ediyor oluşu da herkesin malumudur. Tüm bunlar ışığında Tahkim Kurulu’nun adaleti sağlayacağına olan inancımız tamdır. Yalovaspor Basketbol Kulübü önümüzdeki yıla ilişkin planlamalarını, ING Basketbol Süper Ligi’nde devam edeceğinin kabulü ile yapmaya başlamıştır. Öncelikle tüm hesaplarımız, bağımsız denetim şirketi tarafından denetlenmiş olup; denetim sonucunun mali kriterlerin tamamının yerine getirildiği şekilde olduğunu mutlulukla belirtmek isteriz. Güçlü mali yapısı ve muhteşem taraftarıyla Yalovaspor, Süper Lig’e renk katmaya devam edecektir. Kulübümüz bu çerçevede transfer çalışmalarına da hız vermiştir.

Tüm taraftarlarımızdan ve bizi destekleyen herkesten beklentimiz, kulübümüze olan inançlarını asla yitirmemeleri ve içlerini ferah tutmalarıdır

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …