Güncel Haberler

Beşiktaş SJ Litvanya Deplasmanında Ayakta Kalamadı

Litvanya Ligi’nde deplasmanda misafir olduğu güçlü rakibi Zalgiris Kaunas’ı tam 15 sayı farkla deviren Neptunas, aynı tarifeyi bu kez kendi sahasında temsilcimiz Beşiktaş SJ‘e uyguladı ve FIBA Şampiyonlar Ligi’ndeki ikinci maçını 78-63 kazanmayı başardı. Bu sonuçla temsilcimiz de ilk mağlubiyetini almış oldu.

Neptunas’ın sert savunması ve kontrollü oyunu karşısında üretimde zorlanan, Pressey dışında yaratıcı bir isim bulamayan Beşiktaş SJ hücumda kısır bir başlangıç yaptı ve Neptunas’ın ilk çeyrekten farkı çift hanelere çıkarmasına engel olamadı, 22-12 geride girdik ikinci çeyreğe.

Beşiktaş 2.çeyrekte rakibin üçlüklerine cevap veremeyince fark bir ara 13 sayıya çıksa da sonrasında savunma kaynaklı sayılar gelmeye başlayınca farkı tek hanelere, 6 sayıya çekti temsilcimiz. Bu bölümde vitesi arttıran Neptunas, geri koşmakta sorun yaşayan siyah beyazlılar karşısında farkı tekrar çift hanelere çıkardı. Pressey-Erkan ikilisinin çabaları ile ayakta kalan Beşiktaş, kötü oynadığı devreyi sadece 5 sayı farkla, 38-33 geride kapattı.

İkinci yarıda savunmayı tekrar sertleştiren temsilcimiz yine buradan başlattığı hücumlardan elde ettiği sayılarla maça ortak oldu, skoru 40-38’e kadar getirdi. Hücumda yine ritmini kaybeden ve özellikle yarı sahada yaratıcı oyuncuyu bulmakta zorlanan Beşiktaş, skor üretemeyince Neptunas’ın tekrar öne geçip farkı 15 sayıya çıkarmasına engel olamadı, son çeyreğe ev sahibinin 55-40 üstünlüğü ile girildi. Siyah beyazlılar kabus gibi bir performansla 3.çeyrekte sadece 7 sayı üretebildi.

4.çeyreğin ilk bölümünde Hırvat uzun Buva 4.faulünü alarak kenara gelmek zorunda kalınca Neptunas, oyunun kontrolünü tamamen eline aldı ve farkı 20 sayıya kadar çıkardı. Siyah beyazlılar geçte olsa kendine geldi ve savunmayı sertleştirip Pressey’nin savunmada çaldığı toplarla son 2 dakikada farkı 8 sayıya indirdi. Ancak bundan sonra adeta duran siyah beyazlılar son bölümde 7-0’lık bir seri yiyerek maçı yine çift haneli farklarla 63-78 kaybettiler.

Beşiktaş’ta Ivan Buva 18 sayı, 5 ribaund, 2 asist, 2 top çalma, Erkan Veyseloğlu 14 sayı, Phil Pressey 11 sayı, 8 asist, 4 top çalma ile öne çıkan isimler oldular.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …