Güncel Haberler

Nowitzki, EuroBasket’de Altın Madalya Favorisini Açıkladı

2022 FIBA EuroBasket‘de final günü geldi çattı.

Nefis maçların sahnelendiği, birbirinden özel sürpriz performanslar izlediğimiz bu keyifli turnuvanın artık sonuna geldik ve kimin altın madalyayı boynuna takacağını göreceğiz.

Saat 21:30’da Berlin’de İspanya ile Fransa arasında oynanacak şampiyonluk maçı NTV ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.

Turnuvanın ev sahipliğini yapan Almanya’nın ve dünya basketbolunun efsane isimlerinden Dirk Nowtizki turnuvada neredeyse tüm maçları yerinden izlemişti ve o da şampiyonluk adayını açıkladı:

EuroBasket 2022, sürprizlerin turnuvası oldu. Büyük yıldızlar turnuvaya erken veda etti. İki harika takım hala yoluna devam ediyor. Ne İspanya’nın ne de Fransa’nın tam olarak bir süper yıldızı yok, derin kadrolara sahipler. Sonucu belirsiz bir maç, tüm turnuva boyunca olduğu gibi. Ancak illa birini seçecek olursam, Fransa derdim. Fakat söylediğim gibi, iki takım da birbirine yakın ve çok iyi yönetiliyorlar.

İki tarafında iyi kısaları var, şutörleri var, oyunu domine edebilen uzunları var. Birini tercih edersem sanırım Fransa’yı seçerdim. Yarı finalde Polonya’ya karşı oynadıkları gibi oynamaları lazım. İyi savunma yapmalılar, Rudy Gobert bir faktör olmalı. Gobert savunmada inanılmaz. Çok uzun ve son derece aktif.

Hücum tarafında ise bence çok fazla opsiyonları var. Heurtel kenardan gelip iyi katkı veriyor. Yabusele çok iyi oynuyor, şut atabiliyor. Yayın gerisinden yaratabilen oyuncuları var. Fournier büyük şutları kullanmaktan çekinmiyor ve hareket halindeyken iyi pozisyonlar hazırlıyor.

İspanya çok iyi bir guarda sahip: Lorenzo Brown. Çok zeki bir oyuncu ve tempoyu kontrol edebiliyor. Sahadaki herkese pozisyon hazırlıyor, önemli şutları atıyor. Bu turnuvada beni gerçekten şaşırttı. Son 16 turundaki Litvanya maçında sorumluluk aldı ve tüm doğru tercihleri yaptı. Çok iyi bir oyuncu.

Her iki takım da çok yönlü ve çok sayıda kaliteli oyuncudan oluşuyor. Farklı isimler gerektiğinde öne çıkıp sorumluluk alabiliyor. Harika bir final maçı olacağını düşünüyorum.

Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

İspanya’nın Yeni Yıldızı Brown, Altın Madalya Sonrası Açıklamalarda Bulundu

2022 FIBA EuroBasket final maçında Fransa’yı yenerek şampiyon olan İspanya, tarihinde dördüncü kez altın madalyanın …