Güncel Haberler

İspanya’nın Yeni Yıldızı Brown, Altın Madalya Sonrası Açıklamalarda Bulundu

2022 FIBA EuroBasket final maçında Fransa’yı yenerek şampiyon olan İspanya, tarihinde dördüncü kez altın madalyanın sahibi oldu.

Koç Scariolo’nun yönetimindeki bu yeni ve genç kadronun saha içi liderliğini yapan isim ise kuşkusuz Lorenzo Brown‘du.

Yazın ilk döneminde Maccabi Tel Aviv ile imzalayan ve aynı zamanda İspanyol pasaportu alarak milli takıma ilk kez katılan tecrübeli oyuncu, turnuva boyunca sergilediği başarılı performansın yanı sıra final maçında da 14 sayı 11 asist ile double-double yaptı ve turnuvanın en iyi beşine de adını yazdırdı.

Devşirilmesi büyük tartışmalara yol açan Brown, maçın ardından ailesiyle görüntülü konuşup şampiyonluğu kutladı. Brown, hak edilmiş mutlulukla beraber cümlelerine şu şekilde başladı:

İspanya ile altın madalya kazanmak ilk hedefimdi. Bunu başardık. Başlangıçta çok fazla eleştiriye maruz kaldım. Günün sonunda saha içinde hepimiz aynı dili konuşuyoruz. Ten renginin ne olduğu ya da nereli olduğun fark etmiyor, hepimiz kardeşiz ve insanız. Bu altın madalyayı kazanmak her şeyi anlatıyor.

Şu anda herhangi bir cümle kurmadan seviniyorum. Sadece gülümsüyorum, arkama yaslanıyorum ve yaptıklarımdan keyif alıyorum. Şu ana kadar bayağı bir İspanyolca öğrendim fakat cümleleri bir araya getiremiyorum. Maccabi‘ye döndüğümde İspanyolcu öğretmenimle çalışacağım ve gelecek yaz sizin için İspanyolca konuşacağım.

İspanya, Scariolo yönetimi altında dördüncü kez Avrupa’nın zirvesine oturmayı başardı. Lorenzo Brown da muhteşem başarılar elde etmiş koç ekibini övmeyi ihmal etmedi:

Bu koç ekibi gerçekten inanılmaz. Her mücadelemizde ortaya koydukları oyun planı hepimiz için en uygunuydu. En güçlü veya en yetenekli takım değildik fakat günün sonunda her zaman takım çalışması ve cesaret kazanır. Bu oyuncular birbirlerini genç yaştan beri tanıyor. Onların beni aralarına alması ve oyunumu oynamamı kabul etmesi, koçların yıllardır yaptıkları şeyin bir parçası olmama izin vermesi muhteşem bir his.

Kaptan Rudy hakkında ise şu ifadeleri kullandı:

Sakatlığına rağmen forma giydi. İhtiyacımız olan yerlerde hepimiz adına konuştu. Bizim için ayakta durdu. Saha içinde de liderimizdi. İhtiyacımız olan anlarda önemli üçlükler attı, kendini yerlere savurdu. 37 yaşında bunları yapması tam bir liderlik örneği. Ülkesini o kadar seviyor ki bu altın madalyayı kazanmak için vücudunu feda etti. Şu ana kadar başardıklarının bir parçası olduğum için çok ama çok gururluyum.

Brown, hangi Hernangomez kardeşin daha iyi olduğuna yönelik soruya ise şu şekilde cevap verdi:

Beraberlik var. ‘Bo Cruz’un ikinci bir kişiliği var ve bu gece bunu sahaya yansıttı.

Brown, İspanya Milli Takımı’ndaki geleceğine yönelik açıklamalarıyla sözlerini noktaladı:

Geleceğimden emin değilim. Burada oynamak istiyorum. Herhangi bir İspanya Milli Takımı beni çağırmak isterse müsait olacağım. Şu anda Tel Aviv’deyim ve oraya dönmek için sabırsızlanıyorum. Kutlamalarımız bittiğinde -ne zaman olacak bilmiyorum ama- Tel Aviv’e döneceğim ve takım arkadaşlarımla bir araya geleceğim için heyecanlıyım. Umarım onlar da benim kadar heyecanlılardır.

Kaynak: Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

İspanya Milli Takımının Aday Kadrosu Açıklandı (Euroleague oyuncuları yok)

2023 FIBA Dünya Kupası elemeleri L grubunda mücadele eden İspanya‘nın aday kadrosu belli oldu. 11 …