Güncel Haberler

Bronz Madalyalı Koç Herbert, EuroBasket Sonrası Açıklamalarda Bulundu

Son yılların sahadaki basketbol adına en kaliteli turnuvalarından biri olan 2022 FIBA EuroBasket sona erdi.

Finalde Fransa’yı mağlup eden İspanya şampiyon olurken, Almanya da Polonya’yı yenerek bronz madalyanın sahibi olmuştu.

Turnuvanın en zor grubu olan, bir başka deyişle “ölüm grubu” olarak adlandırılan gruptan 2. sırada çıkmayı başaran Almanya, çeyrek finalde de turnuvanın favorilerinden biri olarak görünen Yunanistan karşısında parmak ıssırtan bir performansa imza atarak bir sürprize imza atıp yarı final biletini kapmıştı.

Takımın başantrenörü Gordon Herbert de her ne kadar takımı yarı finalde İspanya’ya mağlup olarak altın madalya fırsatını kaçırsa da oyuncularıyla gurur duyuyor.

İşte koç Herbert’in açıklamaları:

Ne söyleyeceğimi bilemiyorum. Bu çocuklarla gurur duyuyorum. Onlara koçluk yapmak ilk günden beri inanılmaz bir onurdu. Rekabet ettik, aynı zamanda eğlendik. Yarı finalde aldığımız sonuç bizi hayal kırıklığına uğrattı. Yunanistan’ı mağlup ettikten sonra daha fazlasını istedik ancak spor bu. Bu, bizi gelecekte daha iyi yapacak. Bu turnuvayı pozitif bir şekilde tamamladık.

Ağustos ayında konuştuğumda onlara üç yıllık bir vizyonla çalışmamız gerektiğini söyledim. Theis, Schröder… Hepsi başarılı olmak istiyordu. Beraber bir kimlik oluşturduk. Onlara ne mi söyledim? Geçirdiğimiz turnuvadan ve onlara koçluk yapmaktan çok gurur duyduğumu söyledim. Hayatımın en özel deneyimlerinden biriydi. Boynumuzda bir madalyayla bitirmek güzeldi ancak asıl önemli olan keyif almamız ve ülkemizi temsil etmemiz.

Scrhöder’in ve diğer oyuncuların sakatlıkları bizi zorladı fakat herkes geri döndü ve bu, takım için çok şey ifade ediyor. Burada olup ülkelerini temsil etmek istediler. Yarı finalde kaybetmek bizi yaraladı. Uyuyamadım. Bir sonraki gün de canımız yanıyordu ancak konuşup üstesinden geldik. Oyuncularım üçüncülük maçında verdiği reaksiyondan dolayı övgüyü hak ediyor.

Çok yetenekli oyuncularla dolu çok iyi bir kadromuz vardı. Önce takım olmalıyız, sonra bireyseller geliyor. Bizi küçümsediler mi bilmiyorum, Twitter’ım yok.

Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Kasım Penceresi Sonrası Avrupa’dan Dünya Kupası Bileti Kapan Takımlara Göz Atalım

2023 FIBA Dünya Kupası Avrupa elemelerinde 2. turun Kasım penceresi sona erdi. Bu pencerede 4 …