Güncel Haberler

İspanya’nın Kaptanı Rudy, Final Öncesi Açıklamalarda Bulundu

2022 FIBA EuroBasket‘de beklentilerin çok üstüne çıkan takımlardan biri de kuşkusuz İspanya‘ydı ki bunu final bileti alarak perçinlemiş oldular.

Turnuvanın ilk bölümünde kimsenin şamiyonluk adaylarından biri olarak görülmediği İspanya, koç Scariolo yönetimin bu düşüncelerin hepsini birbir yıktı ve artık madalyayı garantilemiş durumdalar.

Bu başarının en önemli mimarlarından biri de kuşkusuz 37 yaşındaki takım kaptanı Rudy Fernandez‘di. Tecrübeli kaptan final maçı öncesi açıklamalarda bulundu:

Yaptığımız iş özel ve bu oyuncu grubuyla daha da fazlası olacak. Buraya en iyi takımlardan birine karşı finalin tadını çıkarmak için geldik. Yapabileceğimiz tek şey zevk almak ve en azından başımız dik bir şekilde sahadan ayrılmak için her şeyimizi ortaya koymak.

Eurohoops

Fernandez, milli takımın bu başarıyı bir daha yakalayıp yakalamayacağını bilmiyor. O yüzden vereceği en iyi tavsiye, anın tadını çıkarmak:

Onları mutlu görüyorum ve önümüzdeki benzersiz zorlukla yüzleşmek istiyorlar. Onlara hiçbir şey söylemeye gerek yok, sadece anın tadını çıkarsunlar. Çünkü bir daha finale dönüp dönemeyeceğimizi ne 37 yaşındaki ben ne de 21 yaşındaki Usman [Garuba] biliyor. Sonuç olarak, sporda birçok şey olur ve favorilerin bile çökebileceğini görürüz. Bu başarıyı tekrarlayacağımızı bilemiyoruz.

Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

İspanya Milli Takımının Aday Kadrosu Açıklandı (Euroleague oyuncuları yok)

2023 FIBA Dünya Kupası elemeleri L grubunda mücadele eden İspanya‘nın aday kadrosu belli oldu. 11 …