Güncel Haberler

Macaristan’ın Yıldızı Hanga, EuroBasket’i Noktaladı

2022 FIBA EuroBasket‘de B grubunda, bir başka deyişle ölüm grubunda yer alan Macaristan‘ın yıldızı, takım kaptanı Adam Hanga sakatlığı nedeniyle Slovenya maçında forma giyememiş ama sonrasında Fransa maçında sahadaki yerini almıştı.

Çok iyi direndiği güçlü Fransa’yı 78-74 ile kaybeden Macaristan böylelikle üç maçta da galibiyetle tanışamamış oldu. Hanga, karşılaşmanın ardından Basket News’e yaptığı açıklamada turnuvanın kalanında forma giyemeyeceğini söyledi. Tecrübeli oyuncu yaptığı açıklamada, “Bosna Hersek maçında hamstring kasımda bir çekme hissettim ve bu yüzden Slovenya maçında oynamadım. Bu karşılaşma için hazır olmaya çalışıyordum. Bütün sezon bu sakatlığı yaşadım. Muhtemelen Fransa maçı benim EuroBasket’teki son maçım olacak. Matematiksel olarak son 16’ya kalma şansımız kalmadı, bu yüzden oynamayacağım” ifadelerini kullandı.

İspanyol devi Real Madrid‘in de formasını giyen Hanga, bu turnuvada Bosna Hersek ve Fransa’ya karşı oynadığı iki maçta 17 sayı, 5.5 ribaund, 2.5 asist ortalamaları yakalamıştı ve takımın yıldızı konumundaydı.

Macaristan EuroBasket’te son iki maçını Litvanya (6 Eylül Salı) ve Almanya (7 Eylül Çarşamba) ile oynayacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bronz Madalyalı Koç Herbert, EuroBasket Sonrası Açıklamalarda Bulundu

Son yılların sahadaki basketbol adına en kaliteli turnuvalarından biri olan 2022 FIBA EuroBasket sona erdi. …