Güncel Haberler

Koç Spahija’dan Devşirmeler ve Jaleen Smith Yorumu

Geçen sezon Euroleague ekiplerinden Baskonia’yı çalıştıran Neven Spahija, Mozzart Sport’a verdiği röportajda 2022 FIBA EuroBasket, milli takımlardaki devşirme oyuncular ve ülkesinin milli takımı Hırvatistan‘ın yeni oyun kurucusu Jaleen Smith hakkında açıklamalarda bulundu.

Neven Spahija yaptığı açıklamada, “Milli takımlarda devşirme yabancılara karşıyım. Bence buna gerek yok fakat herkes; halk, medya ve takımdaki oyuncular bir devşirme ismin olması gerektiğinde hemfikirse o zaman sorun yok. Jaleen Smith kesinlikle Hırvatistan için önemli bir ekleme. Milli takıma kadroda genişlik kazandırdı, takımı geliştirdi ve güç kattı” sözlerini söyledi.

Tecrübeli koç Sırbistan’ın bu konuda örnek olduğunu söylerken, “Milli takımlar aslında bir ulusun kültürü ve kimliğidir. Sırbistan da bir aşamaya gelip kadrosunda devşirme bir yabancı oynatırsa o zaman ben ve benim gibi düşünenler için teslim olma vakti gelir, umarım bu olmaz. Bu, maalesef bizim de dahil olduğumuz bazı milli takımlar için gerekli olabilir. 15-20 yıldır oyun kurucu üretemiyoruz. Ancak bir basketbol ülkesi olarak Sırbistan’ın devşirme bir yabancı oynatma konusunda asla izin vermeyeceğini içtenlikle umuyorum. Çünkü takımınızda bir yabancı oynuyorsa o zaman kimliğinizi kaybediyorsunuz” açıklamasını yaptı.

Neven Spahija, Yunanistan Milli Takımı’ndan Tyler Dorsey ve Giannis Antetokounmpo hakkında ise, “Yunanistan’ı Tyler Dorsey ile Antetokounmpo birlikte oynayıp tek başına kazandıkları bir takım olarak görüyorum. Milli takımın hedefi buysa tamam fakat ben buna karşıyım. Karşılaşma başlamadan önce takımların tanıtımını ve milli marşlar sırasında kameranın ülkenin dilini bilmeyen oyunculara geldiğinde izlemesi komik oluyor. Bir kelime bile bilmiyorlar. Kulüpler bu yüzden var. Orada isterlerse 7-8 yabancı oynasın ama milli takımlarında ana noktası milli olmalarıdır” dedi.

Kaynak: Mozzart Sport & Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Eski Asistanından Koç Itoudis’e Ağır Eleştiri!

2022 FIBA EuroBasket bir çok sürprizin yaşandığı özel ve unutulmaz bir turnuva olarak tarihteki yerini …