Güncel Haberler

Musa’dan Kendisinden Şüphe Edenlere Mesaj Var!

2022 FIBA EuroBasket B Grubu üçüncü maçında Bosna Hersek, Slovenya karşısında müthiş bir performansa imza atmış ve rakibini 93-97’lik skorla mağlup etmeyi başarmıştı. Karşılaşmanın ardından Bosna Hersek Milli Takımı’nın yıldızı Dzanan Musa, Eurohoops’a konuştu.

EuroBasket öncesinde B Grubu’nda Macaristan ve Bosna Hersek’e şans verilmezken gruptan Slovenya, Fransa, Litvanya ve Almanya’nın favori olduğu ifade ediliyordu. Karşılaşmayı 22 sayı – 5 ribaund ile tamamlayan ve galibiyette büyük rol oynayan Dzanan Musa konu hakkında, “Soyunma odasında bunu konuşuyoruz. Herkes bu grupta Almanya, Fransa, Slovenya’nın olduğunu ve diğer iki takımın ise özel olmadığını söylüyordu. Bu bizi motive ediyor” açıklamasını yaptı.

Yıldız oyuncu, “EuroBasket’tesiniz ve burada her şey mümkün. Dünyanın en iyi takımlarından birini yendiğinizde biraz özgüven kazanırsınız ve diğer takımlardan da daha fazla saygı görürsünüz. Artık kimse Bosna’yı görünce ‘Aahh Bosna… bu adamlar işte’ demiyor. Son 10 günde dünyanın en iyi takımlarını mağlup etmeyi başardık” sözlerini söyledi. Bosna Hersek, FIBA Dünya Kupası Elemeleri’nde de Fransa’yı mağlup etmeyi başarmıştı.

Geçen sezon özgüvenini kazandığını söyleyen Dzanan Musa, “Herkse benden şüphe ediyordu. Bir çıkış yolu bulmak benim için zordu. Geçen sezon Rio Breogan özgüvenimi geri kazanmama yardımcı oldu ve şimdi ise Real Madrid bana güveniyor. Benden şüphe etmiş isimleri susturmuş olmak çok güzel ama takım olarak sağlıklı kalmamız bizim için çok önemli olacak” açıklamasını yaptı.

Bosna Hersek’in EuroBasket’teki en önemli skor opsiyonu olan Dzanan Musa, “Bireysel istatistiklere bakmıyorum. Takımın kazanmasına yardımcı olduğum için mutluyum. En önemlisi bu.” ifadelerini kullandı.

Luka Doncic hakkında da konuşan 23 yaşındaki oyuncu, “Ona büyük saygı duyuyorum. Doncic benim arkadaşım ve dünyanın en iyi oyuncularından biri. Arkadaşlarınıza karşı oynamak her zaman eğlencelidir, özellikle bu seviyede.” dedi.

Kaynak: Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

İspanya’nın Yeni Yıldızı Brown, Altın Madalya Sonrası Açıklamalarda Bulundu

2022 FIBA EuroBasket final maçında Fransa’yı yenerek şampiyon olan İspanya, tarihinde dördüncü kez altın madalyanın …