Güncel Haberler

EuroBasket C Grubu İncelemesi

2022 FIBA EuroBasket‘in başlamasına artık çok az bir zaman kaldı ve sizler için grupları analiz etmeye devam ediyorum.

A grubunun analizi için TIKLAYINIZ.
B grubunun analizi için TIKLAYINIZ.

Gelin birlikte C grubunu mercek altına alalım. Keyifli okumalar.

Ağır Favori

Turnuvanın güçlü madalya adaylarından biri de kuşkusuz Yunanistan. Bunu öngörmemizdeki temel sebep ise tabiki Giannis Antetokounmpo’nun varlığı. NBA’de MVP seçilmiş ve şampiyonluk yüzüğü takımış bir yıldızı bu turnuvada izleyecek olmamız biz basketbolseverler için büyük şans ama rakipler için ise bir o kadar şanssızlık elbette. Hazırılık maçlarında da Dünya Kupası elemelerinde de gördük ki bu seviyelerde onu durdurmak pek mümkün değil. Gelecek sezon Fenerbahçe’yi de çalıştıracak olan koç Itoudis’in ekibinde tek problem sakatlıklar… Giannis sağlıklı evet ama takımın pota altındaki önemli silahlarından biri olan küçük küçük kardeşi Kostas, Papagiannis, Sloukas ve Papapetrou gibi isimlerin durumu halen net değil. Öyle ki Milano’ya 14 kişi gitmek zorunda kaldılar ve 1 Eylül’de 12 kişilik kadroyu açıklayacaklar. Bana göre bu isimlerden en az 3 tanesinin, özellikle 2 numaranın, sağlıklı olarak forma giymeleri lazım. Aksi durumda sadece Giannis ile şampiyon olmaları biraz zor. Ama tabiki grubun ağır favorisi konumdalar eksikleri olacak olsa bile.

İlk 4 Yarışı Karışık

Evet Yunanistan’dan sonra İtalya diğer öne çıkan takım ama Dünya Kupası elemelerinde Gallinari’yi sakatlığa kurban verdiler, önemli bir güç kaybı yaşamış oldular. Fontecchio, Melli, Datome gibi silahlarla kendilerine ilk 4 sırada bir yer bulabileceklerini düşünüyorum ama hangi sırada olacaklarını kestirmek güç. Onları zorlayacak takımların başında da Hırvatistan geliyor. Koç Mulaomerovic yönetiminde yeni bir sayfa açmak istiyorlar. Yıllardır kaliteli oyunculara rağmen takım olmayı beceremediler ve Avrupa basketbolundaki yerlerini kaybettiler, öyle ki 2025 EuroBasket için ön eleme oynuyorlar. Ellerinde yeni devşirme Smith, Saric, Hezonja, Bogdanovic ve Zubac gibi elit bir ana beş var. Mental olarak yine sorun yaşamazlarsa onların da ilk 4 içerisinde bir yer edineceğini düşünüyorum.

Kalan 3 takım arasında ise tam bir denklik söz konusu. Öyle ki bu takımlar İtalya ve Hırvatistan’ı bile zorlayıp yenebilecek güçteler. Özellikle koç Bagatskis yönetimindeki Ukrayna çok tehlikeli bir takım. Evet devşirme oyuncuları yok ama Mykhailiuk, Sanon, Len ve Pustovyi gibi silahlarla hazırlık döneminde ve Dünya Kupası elemelerinde de gördüğümüz üzere can yakabilirler. Onların da ilk 4 içerisinde yer alma ihtimallerini yüksek görüyorum. İyi bir hazırlık dönemi geçiren Estonya da potansiyelli bir kadroya sahip. Kitsing, Kotsar, Kriisa, Kullamae gibi silahlarla Ukrayna’yı ve Hatta İtalya ile Hırvatistan’ı da zorlayabilecekler, kesinlikle hafife alınmaması gereken bir ekip. Büyük Britanya ise bana göre grubun zayıf halkası. Atletizm anlamında iyi bir takım olsalar da savunmaları çok yumuşak ve hücumdaki yetenek seviyeleri bu tarz büyük bir turnuva için yetersiz. İlk 4 yarışına dahil olmaları büyük sürpriz olur benim için.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olimpiyat Ön Elemeleri: Hırvatistan, İsveç’i de Farka Boğdu!

2024 Paris Olimpiyatları için düzenlenen ön eleme turnuvalarının Türkiye ayağında D grubu ikinci maçında Hırvatistan, …