Güncel Haberler

Afrika Kıtasında, 2023 Dünya Kupası Biletini İlk Kapan Ülke Belli Oldu!

2023 FIBA Dünya Kupası Afrika elemeleri 2. tur grupları ilk 2 maçının tamamlanmasının ardından kıtadan ilk kupa biletini kapan ülke de belli oldu.

Fildişi Sahilleri, denk rakiplerinden Yeşil Burun Adaları’nı 77-69’luk skorla yenerek Endonezya, Japonya, Filipinler’in ortak ev sahipliğinde düzenlenecek olan 2023 Dünya Kupası’na katılmaya hak kazandı.

İlk turdan namağlup lider olarak gelen Fildişi, burada kendi evindeki fanusta organize edilen E grubunda da kayıp yaşamadı ve yedide yedi ile, namağlup bir şekilde ve üst üste 2. kez Dünya Kupası biletini kapmış oldu.

Dünya Kupası Afrika elemelerinde 5. pencere Şubat 2023’de oynanacak ama zaten kupa biletini cebine koymuş olan Fildişi artık o maçlara sadece formalite için çıkacaklar.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Dünya Kupası: Letonya’nın Turnuva Kadrosu Açıklandı

2023 FIBA Kupası‘nın başlamasına 2 gün kala takımlar kadrolarını açıkalamaya devam ediyorlar. Sakatlığı nedeniyle Porzingis’den …