Güncel Haberler

Dünya Kupası: Zagars, Kukoc’un Rekorunu Kırarak Tarihe Geçti

2023 FIBA Dünya Kupası‘nda Letonya ile Litvanya arasında oynanan beşincilik maçında Letonya rakibini 98-63’lük skorla geçerken tarihi bir ana da şahitlik ettik!

Letonya forması ile kupa boyunca sergilediği performanslarla adından sıkça söz ettiren Arturs Zagars, adını tarih kitaplarına kaydettirmeyi başardı. Unutmadan Zagars halen boşta, bir kulübü yok!

23 yaşındaki genç oyun kurucu Litvanya karşısında 26 dakika sahada kalırken 4 sayı ve 6 ribaundluk katkısının yanında tam 17 asiste imza attı ve bir maçta en fazla asist yapan oyuncu olarak turnuva tarihine geçti. Daha önceki rekor 1994 yılında Hırvatistan milli takımı forması giyen Toni Kukoc’un yaptığı 15 asistdi.

Letonya tarihinde ilk kez katıldığı turnuvayı 5. sırada ve Litvanya ise 6. sırada tamamlamış oldu. İki takım da gelecek yaz düzenlenecek Olimpiyat elemelerinde boy gösterecek.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Dünya Kupası: Ev Sahiplerinden Filipinler, 12 Kişilik Kadrosunu Açıkladı

2023 FIBA Dünya Kupası‘nın 3 ev sahibinden birisi olan Filipinler de turnuvanın başlamasına 2 gün …