Güncel Haberler

Koç Pesic, Almanya’ya Kaybettikileri Final Maçı Sonrası Konuştu

2023 FIBA Dünya Kupası final maçında Sırbistan, rakibi Almanya’ya 83-77’lik skorla kaybederek turnuvayı gümüş madalya ile kapatmıştı.

Maçın ardından Sırbistan’ın tecrübeli koçu Svetislav Pesic mikrofonun başına geçti ve öncelikle takımda yaşanan sakatlık problemlerine değindi ama aynı zamanda Almanya’nın zaferini de övdü:

Almanya’yı hak ettikleri galibiyet için tebrik ediyorum. Rakibimiz inanılmaz yüksek bir seviyede çok sağlam ve agresif bir maç oynadı. Bize gelince… Daha iyi bir rotasyonumuz olmalıydı. Milutinov sakatlıklarla uğraştı, sağlık ekibi elinden geleni yaptı fakat bir günde problemi çözmek zor. Maçın başında Dobric’i kaybettik. Bogdanovic’in sağlık sorunları sebebiyle final maçında oynaması şüpheliydi. Kariyerimde bu kadar çok sorun yaşandığını görmemiştim. Fakat Almanya’nın zaferine bir an bile gölge düşürmek istemiyorum. Bu noktada sorulacak tek bir soru var: Yaptıklarımızla, bizimle kim gurur duymayacak?

Maç bittikten hemen sonra oyuncularıma hedeflerimize ve daha fazlasına ulaştığımızı söyledim. Ana hedefimiz Olimpiyatlar’a gitmekti, başardık. Finale çıktık, altın madalyayı kazanmak istedik fakat başaramadık. Bu takımla çok gurur duyuyorum. Birlikte bir ay geçirdik; ben onlara, onlar bana güveniyor. Takımdan çok aile gibiyiz.

Pesic, son olarak Sırp basketbolundaki yetkili isimlere sert bir mesaj gönderdi:

Madalyalar kazanarak Sırp basketbolunun problemlerini çözmek isterdim fakat korkarım ki böyle olmayacak. Diğer yandan insanlardan gördüğümüz destek çok değerliydi. Sırp basketbolunun başındaki isimler harekete geçmeli yoksa madalya falan gelmeyecek. Büyük turnuvalara gitme konusunda sıkıntı yaşayacağız. Sırbistan’da ligimiz yok, bir de Almanya Ligi’ne bakın!

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2024 Paris Olimpiyat Oyunları’na Bilet Alan 4 Takım Belli Oldu!

2023 FIBA Dünya Kupası’nda 17-32 klasman maçlarının tamamlanmasıyla beraber 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’na katılacak 4 …