Güncel Haberler

RESMİ: Zenit, 3 Amerikalı Oyuncusu ile Yollarını Ayırdı

Turkish Airlines Euroelague‘den geçtiğimiz sezonun ortasında Rusya’nın Ukrayna’yı işgali nedeniyle ihrac edilen, VTB Ligi ise şampiyon olan Zenit‘de yaprak dökümü devam ediyor.

Gelecek sezon da Avrupa kupalarında boy gösteremeyecek olan Rus ekibinde 3 Amerikalı oyuncu Jordan Mickey, Billy Baron ve Jordan Loyd ile yolların ayrıldığı duyuruldu.

Adı temsilcilerimiz Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes ile anılsa da Virtus Bologna ile anlaşması beklenen 2.03 metre boyunda olan 27 yaşındaki Mickey, bu sezon Euroleague sahnesinde 22 maçta ortalama 25 dakika süre alırken 10.5 sayı, %35.7 3sayı, 4.3 ribaund, 10.1 verimlilik puanı istatistikleriyle katkı vermişti.

Olimpia Milano ile anlaşması beklenen 1.88 metre boyunda olan 32 yaşındaki Baron, Euroleague sahnesinde 23 maçta ortalama 21 dakika süre alırken 11.2 sayı, %35.7 3sayı, 1.7 ribaund, 2.2 asist, 9.9 verimlilik puanı istatistikleriyle katkı vermişti.

Monaco ile prenisipte anlaşan 1.93 metre boyunda olan 28 yaşındaki Loyd, Euroleague sahnesinde 23 maçta ortalama 27 dakika süre alırken 13. 2sayı, ,%34.7 3sayı, 4.0 ribaund, 3.9 asist, 1.0 top çalma, 14.4 verimlilik puanı istatistikleriyle katkı vermişti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …