Güncel Haberler

İDDİA: Bologna, Mickey ile Anlaşmaya Yakın! (Analiz)

Gelecek sezon Turkish Airlines Euroleague‘de mücadele edecek olan İtalya Lega Basket Serie A ekiplerinden Virtus Bologna kadrosunu yıldız bir uzunla güçlendirmeye hazırlanıyor.

Daha önce adı temsilcimiz Fenerbahçe ile de anılan Jordan Mickey ile Walla ve Eurohoops’un haberine göre anlaşmaya çok yakınlar. İmzalanacak kontratta yıllık 1 milyon dolar kazanacağı da gelen haberler arasında. Bildiğiniz üzere Zenit ile kontratı sona eren Amerikalı uzun serbest kalmıştı.

2.03 metre boyunda olan 27 yaşındaki Amerikalı uzun bu sezon Euroleague sahnesinde 22 maçta ortalama 25 dakika süre alırken 10.5 sayı, %35.7 3sayı, 4.3 ribaund, 10.1 verimlilik puanı istatistikleriyle katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Sadece 2.03 metre boyunda olmasına rağmen pota altında adeta büyüyen isimlerden biri Mickey. Güçlü fiziği, çabuk ayakları, topu yere vurabilmesi artı orta mesafe hatta 3 sayı tehditinin bulunması, bunların yanında bu sezon sırtı dönük, alçak post silahlarını da geliştirmesiyle komple bir hücum silahına dönüşmüş durumda. Sırtı dönük hücumlarda geriye çekilerek yaptığı atışların yüzdesini arttırdığı için artık onu durdurmak daha da zor. Bunun yanında tepe ikili oyunlarında da içeri dikey ve çabuk devrilerek çok pozisyon yarattı ve yüksek yüzdeyle de bitirdi. Bu sezon hücum performansı hakkındaki tek eleştirimiz sadece yüzde 23.9 ile 3 sayı isabeti bulmasıydı ki normalde bu kadar kötü bir şutör değil kesinlikle. Ayrıca ribaundlar konusunda da biraz daha agresif olması, daha fazla katkı vermesi beklenebilir. Savunmada da bloklar en çok gelişim gösterdi konu oldu ki çabuk ayakları ile tepe ikili oyunlarında da kısaların karşısında rahatlıkla kalabiliyor, kolay geçilmiyor.

Bologna, EuroCup şampiyonu olarak Euroleague’de mücadele edecek ve gelecek sezon play-off yapamazlarsa kurallara göre bir sonraki sezon EuroCup’a dönmek zorunda kalacaklar. Bu nedenle de işi sıkı tutmak istiyorlar ki zaten bunu yapacak bütçeleri ve planların da var. Bu sezon Udoh’un sakatlığı ile beraber pota altında planları bozulmuştu ki sonrasında takıma gelen Sampson’dan hatta yıldız isim Shengelia’dan da 4 numarada tam istediklerini alamamıştı koç Scariolo. Yeni sezonda pota altını güçlü tutmak istiyorlarsa ve Zenit ile kariyerinin en iyi sezonunu geçiren, VTB şampiyonluğu yaşayan, Euroleague tecrübesi de yüksek olan Mickey onlar için en doğru adreslerden biri. Jaiteh ya da kadroya eklenmesi beklenen Milutinov veya Vesely gibi yıldızlarla uyum sağlayabilecek bir isim. İç-dış tehditinin bulunması, atletizmi ve çabuk ayakları ile ikili oyun savunmasında sorun yaşamaması ve hem 4 hem de 5 numarada görev alabilmesiyle çok önemli bir silah. Bologna ne kadar doğru bir hamle yaptıysa Fenerbahçe adına da kaçan balığın bir o kadar büyük olduğunu söylemek lazım!

https://youtu.be/htYHJfSuW88

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …