Güncel Haberler

İDDİA: Monaco, Gelecek Sezon İçin Loyd ile Anlaşmak Üzere (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘deki ilk sezonunda play-off oynayarak gelecek sezon da bu elit organizasyonda yer almaya hak kazanan Fransa Betclic ELITE Pro A ekiplerinden AS Monaco, gelecek sezonun transfer çalışmalarına da başladı.

BeBasket’in haberine göre Fransız, ekibi bu yaz serbest kalacak James’in yerini bu sezon Zenit forması ile izlediğimiz Jordan Loyd ile dolduracak, taraflar anlaşmaya çok yakınlar. Aslında Amerikalı skorerin Rus ekibi ile kontratı 2021’de başlamış ve 2 yıllıktı ama Zenit’in gelecek sezon Euroleague’de yer almayacağı kesinleştiği için onun da takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

1.93 metre boyunda olan 28 yaşındaki Amerikalı skorer bu sezon Euroleague sahnesinde 23 maçta ortalama 27 dakika süre alırken 13. 2sayı, ,%34.7 3sayı, 4.0 ribaund, 3.9 asist, 1.0 top çalma, 14.4 verimlilik puanı istatistikleriyle katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Loyd dribbling üstünden kendi skorunu üretebilen, hem potaya giderek hem de orta mesafe ve dış şutlarla etkili olabilen, komple bir hücum silahı, aslında daha doğrusu bir bitirici. Çünkü asist özelliği geri planda, skora odaklanmış biri isim. Açık alanda da hem dribbling ile takımı hızlı hücumlara kaldırabilen hem de geçiş oyunlarında erken birebirlerle ya da çabuk ikili oyunlar sonrası dışa çıkan paslarda bulduğu yüksek yüzdeli ceza üçlükleriyle de hücuma değer katan bir skorer. Savunmada da kendisini geliştirmeye başlayan ve fiziksel olarak iyi durumda olan Loyd, Kızıl Yıldız’dan sonra bir üst seviyeye çıkarak, Zenit gibi bir play-off takımında da kendisini kanıtlamayı başardı. Eğer Rusya’nın Ukrayna’yı işgali olmasa büyük olasılıkla onu play-off sahnesinde izleme fırsatı da bulacaktık.

Monaco da ilk sezonunda bir play-off takımı olduğunu gösterdi ki gelecek sezon kesenin ağzını yine açacağı söyleniyor. Elbette serbest kalacak James’i de takımda tutmak isteyeceklerdir ama bunu başaramasalar bile Loyd’un en azından onun skorer kimliğini tamamen olmasa da büyük ölçüde doldurabileceğini söyleyebiliriz. Halen liderlik anlamında ve mental istikrar konusunda alması gereken yol var ama Monaco ve koç Obradovic de bu konularda onun gelişimi için kesinlikle doğru adreslerden biri olacaktır, özetle hem kulüp hem de oyuncu adına bir kazan-kazan transferi olacağını söyleyebiliriz.

https://youtu.be/h84lP4yigoU

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Asvel, Deplasmanda Blois’yu Ezdi Geçti

Fransa Betclic ELITE Pro A 29. hafta mücadelesinde LDCL Asvel Villeurbanne konuk olduğu Ada Blois‘yı …