Güncel Haberler

İDDİA: Milano, Baron ile Anlaştı! (Analiz)

Gelecek sezon da Turkish Airlines Euroleague‘de Final Four hedefiyle yola çıkmak isteyen Olimpia Milano, guard rotasyonunu güçlendirmek istiyor.

Sportando’da yer alan habere göre bu sezon Zenit ile VTB Ligi şampiyonluğu yaşayan tecrübeli şutör Billy Baron ile anlaştılar, sezon sonunda resmi açıklamanın gelmesi bekleniyor.

1.88 metre boyunda olan 32 yaşındaki tecrübeli şutör Euroleague sahnesinde 23 maçta ortalama 21 dakika süre alırken 11.2 sayı, %35.7 3sayı, 1.7 ribaund, 2.2 asist, 9.9 verimlilik puanı istatistikleriyle katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Her iki guard pozisyonunda da süre alabilen Baron’ın elbette asıl verimli olduğu kısım bitiricilik. Etkili dış şutları ile gerek toplu gerekse topsuz pozisyonlarda skor üretebilen Baron, ikili oyunlarda organizatör olarak da katkı verebilen bir guard.

Gelin öncelikle tecrübeli şutörün artılarına bir göz atalım… Baron, ikili oyunlarda tam bir uzman ve bunu da Euroleague sahnesinde kanıtlamış bir isim. Özellikle tepeden oynanan ikili oyunlarda üçlü tehdite sahip, kendi skorunu yaratabildiği gibi hem devrilen uzunları hem de kanatlardaki ceza şutörlerini besleyebiliyor. Topla oynamayı seven bir guard olduğu gibi gerektiğinde 2 numaraya çekilip ceza şutörü olarak da rol alabiliyor. Şutlar demişken sahanın her yerinden özel bir şutör olduğunun altını tekrar tekrar çizmek lazım. Gerek dribbling üstünden yay gerisinde ve orta mesafeden gerekse faul çizgisinden yüksek yüzdeyle oynayan bir isim. Liderlik özellikleri üst seviyede ve kritik anlarda el yakan topları da yüksek yüzdeyle bitirebilen bir hücum silahı. Yıllar ilerledikçe ve tecrübe kazandıkça saha görüşü ve pasör özellikleri de arttı. İşin savunma tarafında da çalışkan bir isim ve tecrübesiyle iyice artan pozisyon bilgisi sayesinde artık atletizmi ve çabukluğu gibi konularda yaşayabildiği eksileri de kapatabiliyor.

Eksilerine bakacak olursak… En büyük silahı şutlar olsa da dribbling ile penetre edip potaya gidebiliyor tabiki ama bunu çabukluk ya da patlayıcı ilk adımı ile değil güçlü vücudu ve akıllı yön değiştirmeleri ile yapıyor, bu da tabi daha fazla yıpranmasına neden oluyor sürekli temas aldığı için. Ayrıca artık günümüz basketbolunda sadece 2 numara için değil 1 numara için bile fiziksel özelliklerinin yetersiz kaldığını görüyoruz oyunun iki tarafında da. Sol elini dribblinglerde de bitirişlerde de daha fazla, daha aktif kullanması gerekiyor tahmin edilebilirliğini azaltmak için.

Milano, gelecek sezon guard rotasyonunu değiştiriyor. Delaney ve Rodriguez ile yollar ayrılıyor. Kontratı devam eden Hall’un yanı sıra transferini bitirdikleri Pangos da kadroda olacak. Dolayısıyla Baron ile beraber Zenit’den sonra tekrar bir araya gelecekler, bu kez İtalya’da. Koç Messina’nın sisteminde guardların ne kadar önemli olduğunu biliyoruz ve bu sezon zaman zaman verim alamadıkları Rodriguez-Delaney ikilisinden sonra bu ikiliden çok daha iyi verim alacaklarını düşünüyorum. Hem organizasyon hem de skor üretimi konusunda bu yenileme Milano’ya sınıf atlatacaktır.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Ataman, Maccabi Yenilgisi Ardından Konuştu

Turkish Airlines Euroleague play-off serisi ilk maçında Panathinaikos OAKA’da konuk ettiği Maccabi Tel Aviv’e 87-91’lik skorla yenilerek …