Güncel Haberler

Dikkat Çeken İsimler-4 (İspanya Ligi)

Bu yazı dizimizde sizlerle Avrupa’nın major liglerinde şuana kadar performansları ile dikkatleri çeken, daha önce üst seviyelerde fazla şans bulamamış, patlama yapmaya, sınıf atlamaya hazır isimleri paylaşacağım.

DİKKAT ÇEKEN İSİMLER-1 (FRANSA LİGİ)

DİKKAT ÇEKEN İSİMLER-2 (ALMANYA LİGİ)

DİKKAT ÇEKEN İSİMLER-3 (İTALYA LİGİ)

Yazı dizimizin ikinci bölümünde ise İspanya Liga Endesa‘ya gidiyoruz. Keyifli okumalar.

Dzanan Musa (Breogan)

2.05 metre boyunda olan 22 yaşındaki genç kanat oyuncusu NBA’de beklentileri karşılayamadığı bir maceranın ardından temsilcimiz Anadolu Efes’de bir dönüş denemişti ama başarısız olmuştu. Sonrasında Endesa’nın yeni takımı Breogan’a gelerek birkaç seviye altta tekrar bir çıkış şansı denedi ve bunda da şimdiye kadar oldukça iyi bir performans sergiledi net olarak. Şuana kadar çıktığı 19 maçta ortalama 32.2 dakika süre alırken 19.8 sayı, %44.1 3sayı, 4.9 ribaund, 3.3 asist, 1.2 top çalma ve 22.2 verimlilik istatistikleriyle mücadele etti ki hali hazırda ligin sayı krallığı koltuğunda da oturuyor. Sezon içerisinde adı Real Madrid ve Barça ile de anılmıştı, gelecek sezon onu Euroleague sahnesinde tekrar göreceğimize kesin gözüyle bakıyorum açıkçası.

Chima Moneke (Manresa)

1.98 metre boyunda olan 26 yaşındaki Nijeryalı forvet koç Martinez yönetimindeki Manresa’da özel bir sezon geçiriyor. Enerjisi, atletizmi, savunma etkinliği ve liderlik özellikleriyle net olarak bir üst seviye için hazır olduğunu gösterdi bana göre. Euroleague seviyesinde de son yıllarda özellikle 4 numara pozisyonunda iyi bir oyuncu bulmanın ne kadar zor olduğunu biliyoruz bu nedenle de açıkçası onunla orta ve düşük bütçe seviyesindeki bir çok takımın yakından ilgileneceğini düşünüyorum. Bu sezon Endesa’da 20 maça çıkan Moneke ortalama 25.3 dakika sahada kalırken 14.4 sayı, %28.3 3sayı, 8.2 ribaund, 1.2 asist, 1.9 ribaund, 20.0 verimlilik puanı istatistikleriyle mücadele etti şuana kadar.

https://youtu.be/CmiTXurwWrk

Ismael Bako (Manresa)

2.08 metre boyunda olan 26 yaşındaki Belçikalı uzun hali hazırda Avrupa basketbolunun son dönemde yetiştirdiği en dikkat çeken isimlerden biri. Atletik özellikleri, savunmadaki becerisi, yüksek basketbol IQ’su, blok tehditi ve ikili oyunlardaki etkinliği ile özel bir uzun. Nitekim sezon içerisinde adı Zalgiris ve Baskonia gibi Euroleague ekipleriyle de anılmıştı. Endesa sahnesinde şuana kadar çıktığı 20 maçta ortalama 23.1 dakika süre alırken 11.5 sayı, 6.0 ribaıund, 14.4 verimlik puanı istatistikleriyle katkı verdi. Artık elit uzunlar dışında 5 üzerinden 4 seviyedeki uzunların bile NBA’e gittiğini düşünürsek bu yaz Euroleague piyasasındaki en değerli isimlerden biri olacağını söylemek yanlış olmaz.

Codi Miller-McIntyre (Andorra)

1.91 metre boyunda olan 27 yaşındaki Amerikalı oyun kurucu Avrupa’nın gezgin oyuncularından biri. Daha önce Zenit, Cedevita ve Partizan gibi önemli takımlarda aslında tam olarak bekleneni veremedi ama bu sezon Andorra kendisini tam anlamıyla buldu, potansiyeline ulaştı. Son yıllarda Avrupa gelen en heyecan verici guardlarda biri, çok yönlü performansıyla triple-double potansiyeline sahip bir isim. Bu sezon da Endesa’da, Avrupa’nın en iyi yerel liginde 13 maçta ortalama 27.2 dakika süre alırken 13.3 sayı, %35.2 3sayı, 3.7 ribaund, 7.3 asist, 1.5 top çalma, 16.8 verimlilik puanı istatistiklerini yakaladı. Özellikle orta ve alt seviye bütçeye sahip Euroleague takımlarının onu mutlaka kadrolarında düşünmesi gerektiğini söyleyebilirim.

Isaiah Taylor (UCAM Murcia)

Bu sezon koç Alonso yönetimindeki Murcia tekrar play-off yarışına dahil oldu ve bunun temel nedenlerinden biri de 1.90 metre boyunda olan 27 yaşındaki skorer guard Taylor’dı kuşkusuz. Ülkesi dışında ilk kez geçen sezon İsrail’de forma giyen, sonrasında bu yaz Murcia’ya katılan skorer oyuncu adından sıkça söz ettirdi bu sezon. 18 maçta ortalama 25.2 dakika süre alırken 17.3 sayı, %47.3 3sayı, 1.7 ribaund, 2.6 asist, 13.1 verimlilik puanı istatistikleriyle dikkatleri üstüne çekti. Avrupa’nın en üst seviyedeki yerel liginde sergilediği bu skorer performansla artık bir üst seviye için hazır olduğunu düşünüyorum, özellikle son 4 yarışında olan EuroCup ve BCL takımlarının onunla yakından ilgileneceğini öngörüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Pierria Henry Doping İhlali Nedeniyle Dört Yıl Men Cezası Aldı!

Pierria Henry, büyük olasılıkla sahte doping numunesi kullanarak yasaklı bir yöntem kullandığı gerekçesiyle 48 ay …