Güncel Haberler

Dikkat Çeken İsimler-3 (İtalya Ligi)

Bu yazı dizimizde sizlerle Avrupa’nın major liglerinde şuana kadar performansları ile dikkatleri çeken, daha önce üst seviyelerde fazla şans bulamamış, patlama yapmaya, sınıf atlamaya hazır isimleri paylaşacağım.

DİKKAT ÇEKEN İSİMLER-1 (FRANSA LİGİ)

DİKKAT EKEN İSİMLER-2 (ALMANYA LİGİ)

Yazı dizimizin ikinci bölümünde ise İtalya Lega Basket Serie A‘ya gidiyoruz. Keyifli okumalar.

Tyrique Jones (Pesaro)

25 yaşındaki genç uzun profesyonel kariyerine Avrupa’da Hapoel Tel Aviv’de başlamıştı ve sergilediği başarılı performansın ardından bu kez İtalya’da kendisine bir şans buldu. Pesaro ligin alt sıra takımlarından biri ama onun sergilediği bireysel performans gözlerden kaçmadı şuana kadar. Skor özellikleri üst seviyede değil ama atletizmi ve güçlü fiziği sayesinde iyi bir bitirici, asıl dikkat çeken noktası ise ribaundlardaki etkinliği ki zaten ligin şuanda ribaund lideri. Şimdiye kadar 19 maçta boy gösterdi ve 12.5 sayı, 9.5 ribaund, 1.5 asist, 19.0 verimlilk puanı istatistiklerini yakaladı. Euroleague için henüz erken ama BCL ve EuroCup takımlarının önümüzdeki yaz onu “şiddetle” isteyeceğinden eminim.

Naz Mitrou-Long (Brescia)

Yunanistan pasaportu da bulunan Kanadalı guard 29 yaşında ve bu zamana kadar kariyerine ABD’de devam etmişti ve geçen yaz Brescia ile anlaştığında pek de gündeme gelmemişti. Ancak bu sezon Serie A’da sergilediği müthiş performansla takımını zirve yarışçılarından biri halien getirdi ki Brescia halen 8 maçlık nefis bir galibiyet serisinin içinde. 17.3 sayı, %39.1 3sayı, 5.6 ribaund, 5.1 asist, 17.5 verimlilik istatistikleriyle komple bir performans sergileyen Mitrou-Long şimdiden Euroleague ekiplerinin dikkatini çekmiş durumda. Yeni sezonda onu özellikle düşük bütçeli Euroleague takımlarından birinde göreceğimizi düşünüyorum.

https://youtu.be/wJtcnVn5dY0

Jordan Parks (Napoli)

28 yaşındaki forvet profesyonel kariyerinin büyük bölümünü İtalya’da orta altı takımlarda geçirdi sadece kısa bir Almanya macerası oldu. Son dönemde İtalya 2. ligininm yıldızlarından biriydi ve Napoli’nin Serie A’ya kadar süren yolculuğunda da önemli bir rol üstlendi zaten. Bu sezon Serie A’da da önemli işlere imza atarak bir üst seviyeye hazır olduğunu gösterdi, tartışmasız kariyerinin en olgun ve verimli sezonunu geçiriyor. 16.1 sayı, %30.8 3sayı, 7.6 ribaund, 1.4 asist, 1.4 top çalma, 16.9 verimlilik puanı ile mücadele diyor. Yeni sezonda Napoli’nin onu tutmakta zorlanacağını, düşük bütçeli BCL ve EuroCup takımlarından biri ile anlaşacağını tahmin ediyprum.

https://youtu.be/Gde428SYH5Y

Stefano Tonut (Venezia)

28 yaşındaki İtalyan oyuncu 2015 yılından bu yana Venezia’nın formasını giyiyor. Evet kariyerinde ciddi bir yükseliş yaşadı özellikle son 2 sezonda ve artık milli takımın da önemli parçalarından biri. Bu sezon şuana kadar 14.8 sayı, %33.3 3sayı, 3.5 ribaund, 3.90 asist, 1.4 top çalma, 15.9 verimlilik istatistikleriyle oynuyor ve bir üst seviye için hazır olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Geçen yaz adı Euroleague ekiplerinden Kazan ile anılmış ama kulüpler bonservisi konusunda anlaşamamıştı. 2023 yazına kadar Venedik ekibi ile kontratı var ama gelecek yaz onun artık İtalya dışına çıkacağını, orta ya da alt seviye bir Euroleague takımında kendisine fırsat bulacağını tahmin ediyorum.

https://youtu.be/akhpyIdLy6Y

Nick Perkins (Brindisi)

25 yaşındaki Amerikalı solak uzun profesyonel kariyerine Japonya’da başlamıştı. Sonrasında ise 2020 yazında İtalya’ya geldi ve 2 sezondur Brindisi forması giyiyor. İlk sezonunda adaptasyon sürecini geride bıraktı ve bu sezon istikrarlı bir basketbol sergiliyor. Avrupa’da kendilerine iyi kariyerler çizen under-sized uzunların yeni jenerasyon temsilcilerinden biri. Şuana kadar 17.2 sayı, %29.2 3sayı, %64.5 s.atış, 5.8 ribaund, 2.1 asist, 15.4 verimlilik istatistikleri ile mücadele etti. 3 sayı ve s.atış yüzdelerini yükseltmeden Euroleague sahnesinde işi zor olur ama EuroCup ve BCL takımlarının, temsilcilerimiz de dahil onunla yakından ilgilenip şans vereceğini düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Tofaş’ın Rakiplerinden Derthona, Obasohan’ı Kadrosuna Kattı

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde temsilcimiz Tofaş ile aynı grupta yer alan İtalya Lega Basket Serie A …