Güncel Haberler

Dikkat Çeken İsimler-1 (Fransa Ligi)

Bu yazı dizimizde sizlerle Avrupa’nın major liglerinde şuana kadar performansları ile dikkatleri çeken, daha önce üst seviyelerde fazla şans bulamamış, patlama yapmaya, sınıf atlamaya hazır isimleri paylaşacağım.

Yazı dizimizin ilk bölümünde Fransa Betclic ELITE Pro A‘ya gidiyoruz. Keyifli okumalar.

Brandon Jefferson (Pau Orthez)

Birleşik Amerikalı guard 30 yaşında ve aslında bu liste için biraz yaşlı bir isim. Ancak diğer taraftan kariyerinin tam olarak olgunluk döneminde ve Orthez formasıyla şuana kadar sergilediği etkileyici performansla ligin en skorer ismi konumunda. 1.75 boyunda bir guard olmasına rağmen bu dezavantajını çoğu zaman avantaja çevirebilen bir oyun kurucu. Kariyerinde daha önce Finlandiya, Almanya 2. ligi, Slovenya, İtalya 2. ligi ve 4 sezondur Fransa’da forma giyiyor. Bu sezon yakaladığı 18.6 sayı, %41.0 3sayı, 2.7 ribaund, 4.0 asist, 1.6 top çalma, 20.2 verimlilik istatistikleriyle artık bir üst seviye için hazır olduğunu da net olarak ispatladı. Gerek ülkemizi temsil eden gerekse diğer BCL ve EuroCup takımlarının ona bir şans vermesi gerektiğini düşünüyorum.

Chris Horton (Nanterre)

27 yaşındaki Amerikalı uzun bu sezon Nanterre formasıyla kariyerinin en verimli dönemini geçiriyor diyebiliriz rahatlıkla. Atletizmi, güçlü fiziği ve hem boyalı alandaki etkinliği hem de orta mesafe tehditi ile olgun bir basketbol sergiliyor. Pro A’da çıktığı 15 maçta 14.7 sayı, 7.0 ribaund, 1.2 asist, 1.9 blok, 1.7 top çalma, 20.5 verimlilik istatistikleriyle de çok yönlü bir oyuncu olduğunu, savunmada da ne kadar değerli bir silah olduğunu gösterdi. Macaristan ve Yunanistan maceralarından sonra Fransa’da da kendisini ispatladı. Artık BCL ve EuroCup sahnesinde boy göstermek için hazır durumda.

TaShawn Thomas (Le Mans)

28 yaşındaki tecrübeli uzun daha önce Holon ve Jerusalem’de başarılı işlere imza atmıştı ancak bir türlü üst seviyelerde bir takımda forma giyemedi. Yeteneklerinden çok istikrarı sorgulanan bir isim oldu kariyeri boyunca. Ama bu sezon atletik özellikleri, güçlü fiziği, ikili oyunlardaki etkin bitiriciliği ve yüksek enerjili oyunuyla Le Mans forması ile o beklenen istikrarı da sağladı. Pro A’da çıktığı maçlarda 14.8 sayı, 7.1 ribaund, 2.5 asist, 18.7 verimlilik istatistikleriyle komple bir performans sergiledi. Euroleague takımlarının iyice daralan uzun havuzunda çok zorlandığı bu dönemde Thomas gibi bir ismi değerlendirmesi gerektiğini düşünüyorum.

Brandon Taylor (Gravelines)

Bu sezon Pro A’daki performansı ile dikkat çeken bir diğer oyun kurucu da kuşkusuz Taylor’dı. O da Jefferson gibi fiziksel dezavantajları olan bir guard olmasına rağmen çabukluğu ve yüksek yüzdeli dış şutlarıyla hücumda fark yaratan bir isim. Kariyerinde şuana kadar Macaristan, Romanya, İtalya A ve B ligleri sonrasında da Fransa’da forma giyedi. Bu sezon Pro A’da 15.7 sayı, %40.9 3sayı, 2.4 ribaund, 5.3 asist, 1.2 top çalma, 18.5 verimlilik puanı istatistikleriyle adından sıkça söz ettirdi ki All-Star maçının da MVP’si seçilmişti. Hem bizim temsilcilerimiz hem de diğer BCL ve EuroCup takımlarının ilgilenmesi gereken olgunlukta ve kalitede bir isim olduğunu düşünüyorum.

C.J. Massinburg (Limoges)

24 yaşında olan Birleşik Amerikalı skorer ilk kez ülkesinden dışarı çıktı G-Leagye hariç ilk profesyonel deneyimini yaşıyor Fransa’da. Şimdiye kadar da hücumdaki istikrarlı performansı ile Avrupa’daki bir çok takımın ilgisini çekmeyi başardı. Sadece skorer özellikleri ile değil oyunun diğer alanlarına da yaptığı katkılarla bir üst seviyede çok yönlü bir guard olacağının sinyallerini net olarak verdi. Bu sezon 14.4 sayı, %37.1 3sayı, 4.7 ribaund, 3.9 asist, 1.4 top çalma, 17.7 verimlilk puanı istatistikleriyle mücadele ediyor. Yeni sezon için onunla düşük seviyeli Euroleague takımlarının da ilgileneceğini, eğer Euroleague’e kapak atamazsa mutlaka BCL ve EuroCup temsilcilerimizin onun için devreye girmesi gerektiğini düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Asvel, Başkentten Yenilgiyle Dönüyor

Fransa Betclic ELITE Pro A 15. hafta mücadelesinde LDLC Asvel Villeurbanne konuk olduğu Paris Basketball‘a …