Güncel Haberler

Arjantin Milli Takımının Yeni Koçu Nestor Garcia Oldu

Arjantin Milli Takımı‘nın yeni başantrenörü açıklandı.

Geçtiğimiz günlerde koç Sergio Hernandez’in görevden ayrılmasıyla boşalan koçluk koltuğunun federasyon tarafından Nestor Garcia ile doldurulduğu açıklandı.

56 yaşında olan tecrübeli koç, kariyeri boyunca Amerika, Asya ve Avrupa kıtalarında bir çok takım çalıştırdı ki daha önce kısa sürelerde Arjantin milli takımında da başantrenörlük ve yardımcı antrenörlük yapmıştı.

Son olarak 2017-19 arasında İspanya Liga Endesa ekiplerinden Fuenlabrada’yı çalıştıran Garcia, sonrasında ise Dominik Cumhuriyeti milli takımının başında görev almıştı.

Tecrübeli koçun takımın başında yer alacağı ilk turnuva ise 2022 FIBA AmeriCup olacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Arjantin, Koç Garcia ile Yollarını Ayırdı ve Yeni Koç Prigioni Oldu!

2022 FIBA AmeriCup‘ın başlamasına kısa bir süre kala Arjantin‘de beklenmedik bir gelişme yaşandı. Arjantin Basketbol …