Güncel Haberler

Ergin Ataman: Bu Kadro NBA’de Play-Off Yapar!

Turkish Airlines Euroleague ve ING Basketbol Süper Ligi‘nin son şampiyonu Anadolu Efes‘in koçu Ergin Ataman, BasketNews’e özel açıklamalarda bulundu.

Anadolu Efes‘in başarılı koçu Ataman, bütün rakiplerinin şampiyonu yenmek isteyeceğimi belirtip, “İşimiz kolay değil.” dedi.

İşte koç Ataman’ın röportajından Basketfaul’ün derlediği pasajlar:

  • Herşeyi kazandım, Saporta’yı, Eurochallenge’i ve Euroleague’i kazandım. Tabii gerçek kupa Euroleague. Pandemide Euroleague’e devam edilmeyince buna karşı çıkan tek kişi bendim, büyük hayalkırıklığına uğramıştım. Neyse ki şampiyonluğu bir yıl sonra kazandık.
  • Bugüne kadar Maccabi ve Olympiacos Euroleague’i üst üste iki kez kazandı. Biz de bunu başarmaya çalışacağız. Son şampiyonuz ama herkes bizi yenmeye çalışacak ve çok zor bir sezon geçecek.
  • Barcelona, Real Madrid, CSKA, Milano, Fenerbahçe, Zenit iyi kadrolara sahip. Yarışın geçen sezonki takımlar arasında geçeceğini tahmin ediyorum.
  • 2018’de üç oyuncu dışında takımı yeniden kurduk, kişilikli ve potansiyelli iyi oyuncular aldık. Parçalar oturdu ve puzzle tamamlandı. Bazı oyuncular büyük istatistikler yapmasa da takım kimyasının oluşmasına yardımcı oldu. Takımdaki bütün oyuncular yaptıkları ile değerlerini artırdı.
  • Geçen sezon ligi kazandıktan sonra sezonun sonra soyunma odasında oyuncularla 5 dakikalık konuşma yaptım ve aynı kadroyla devam etmek istediğimizi söyledim. Sertaç’ın ayrılmasına çok üzüldüm, sadece onu kaybettik. Ayrılırken kendisine iyi dileklerimi ilettim. Yazın Filip Petrusev’i alıp kadromuzu koruduk. Takımın şampiyonluğu korumak için savaşacağından eminim.
  • Benim felsefem oyunculara özgürlük ama bununla birlikte sorumluluk vermek üzerinden yürüyor. Onlara kazanmak için baskı kurmadım ama kazanmalarını düşünmelerine zemin hazırladım. Kazandıklarında kendilerini ve çevrelerinin ne kadar mutlu olacaklarını anlattım.
  • (Eskiden ceza idmanı yaptırırdınız sorusu üzerine) Amerika’ya gidip NBA’de Spurs’u takip ettim. Popovich’in insanlarla ilişkisi beni etkiledi ve oyuncularıma da aynı şekilde davranmaya karar verip değiştim. Şimdi çok daha sakinim. Şimdi 11 yaşında olan oğlumdan da çok şey öğrendim, önerilerini dinledim.
  • Real Madrid’e yenilip durum 2-2 olduğunda üzüntü ve kızgınlığımdan yemeğe gitmedim. Oğlum Sarp odaya yemek dolu tabakla gelip, “Yemeğini ye, toparlan, üç gün sonra maçımız var.” dedi.
  • Avrupa’da çok büyük koçlar var, NBA’de görev alsalar çok başarılı olurlar. NBA’de görev yapmaktan korkmam ama İngilizcemi ilerletmem gerekir. NBA Avrupalı koçlara açık değil, bunu da biliyorum. Anadolu Efes’in bu kadrosu NBA’de play-off oynardı.
  • Aynı zamanda Galatasaray’da çalıştığım için bazıları federasyona baskı yaptı ve sonunda ayrıldım. Gelecekte kulübümle birlikte Milli Takımı çalıştırmam istenirse olumlu bakabilirim.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …