Güncel Haberler

Arjantin, Koç Garcia ile Yollarını Ayırdı ve Yeni Koç Prigioni Oldu!

2022 FIBA AmeriCup‘ın başlamasına kısa bir süre kala Arjantin‘de beklenmedik bir gelişme yaşandı.

Arjantin Basketbol Federasyonu’ndan yapılan sürpriz bir açıklamayla milli takımın başantrenörü Nestor Garcia ile yolların ayrıldığı duyuruldu. Hemen ardından da yeni koçun Pablo Prigioni olduğu açıklandı.

Son olarak FIBA Dünya Kupası elemelerinde Bahamalar’ı 95-77 gibi farklı bir skorla geçen Arjantin’de AmeriCup’ın başlamasına 2 gün kala şok bir gelişme meydane geldi. 57 yaşındaki Garcia ile yolların ayrıldığı belirtildi. Açıklamanın devamında AmeriCup için Brezilya’ya giden milli takım kafilesinden tecrübeli koçun ayrıldığı ve Brezilya’ya gitmediği belirtildi.

Garcia, 2021’den bu yana milli takımda başantrenörlük görevini yürütüyordu. Prigioni ise son olarak NBA’de Wolves takımında asistan koçluk görevini yürütüyordu.

Arjantin, AmeriCup’da B grubunda Porto Riko, Dominik Cumhuriyeti ve Virjin Adaları ile aynı grupta yer alıyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Arjantin, Venezüela’yı Farklı Geçip Yarı Finale Çıktı

Brezilya’da düzenlenen 2022 FIBA AmeriCup turnuvasının çeyrek final maçında Arjantin rakibi Venezüela‘yı 76-53 gibi farklı …