Güncel Haberler

Tokyo Olimpiyatları’nın MVP’si Açıklandı

2020 Tokyo Olimpiyatları sona erdi ve turnuvanın en iyi beşi ile en değerli oyuncusu belirlendi.

FIBA’nın resmi sitesinden yapılan duyuruya göre Olimpiyatlar’ın MVP’si ABD‘nin süper yıldızı Kevin Durant oldu.

Tecrübeli forvet final maçında Fransa karşısında 29 sayı üretip takımına altın madalyayı getirirken turnuvayı da 20.7 sayı, 5.3 ribaund, 3.7 asist istatistikleri ile tamamladı.

Hatırlayacağınız üzere final maçının ardından Fransa milli takımının ve Fenerbahçe Beko’nun lideri Nando De Colo kendisi hakkında şu ifadeleri kullanmıştı:

Kevin Durant inanılmaz. Üzerine bir uzun veriyorsunuz, üstüne gidip çembere atak ediyor. Üzerine bir kısa veriyorsunuz, üstünden şut atıyor. Takım arkadaşlarım ellerinden gelenin en iyisini yaptılar ancak bu gerçekten çok zor bir iş.

Eurohoops

Durant, 2012 Londra ve 2016 Rio Olimpiyatları’nın final maçlarında 30’ar sayı ürettikten sonra Tokyo finalinde ise 29 sayı üretmeyi başardı.

ABD’nin Olimpiyatlar tarihindeki en skorer oyuncusu ünvanını Carmelo Anthony’nin elinden bu turnuvada alan Durant, 3 yıl sonra düzenlenecek Paris Olimpiyatları’nda 35 yaşında olmasına rağmen mücadele ederek rekorunu yükseltecektir.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Itoudis ve Melih, Partizan Maçı Öncesi Açıklamalarda Bulundular

Turkish Airlines Euroleague 25. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko, Sırbistan ekibi Partizan’a konuk oluyor. Karşılaşma …