Güncel Haberler

Olimpiyat Oyunlarının En İyi Beşi Açıklandı

2020 Tokyo Olimpiyatları 7 Ağustos’da oynanan final ve üçüncülük maçları ile sona ermiş; altın madalyayı ABD, gümüş madalyayı Fransa ve bronz madalyayı ise Avustralya kazanmıştı.

Turnuvanın sona ermesinin ardından en iyi beş de açıklandı:

  • Ricky Rubio (İspanya)
  • Patty Mills (Avustralya)
  • Luka Doncic (Slovenya)
  • Kevin Durant (ABD)
  • Rudy Gobert (Fransa)

Rubio, İspanya’nın çeyrek finalde ABD’ye elendiği maça kadar takımını sırtlayan isimdi ki o maçta da 38 sayı ile turnuvanın en iyi performanslarından birini sergilemiş ama yeterli olamamıştı. Turnuvayı 25.5 sayı (2.), 3.5 ribaund, 6.0 asist (5.) istatistikleri ile tamamlamıştı.

Turnuvanın sayı kralı olan ve Avustralya’yı tam anlamıyla omuzlarında taşıyan tecrübeli yıldızı Mills ise üçüncülük maçında Slovenya karşısında ürettiği 42 sayıyla turnuvanın en iyi bireysel performansına imza atmıştı. 26.8 sayı (1.), 3.5 ribaund, 6.5 asist (3.) istatistikleriyle tamamladı turnuvayı.

22 yaşındaki Luka Doncic, ülkesinin ilk kez yer aldığı Olimpiyatlar’da madalya getirebilmek için çok uğraşmış ama yarı final maçında yaşadığı sakatlık nedeniyle hem o maçta hem de bronz madalya maçında istediği performansı sergilemesine engel olmuştu. Yine de turnuvanın en etkileyici isimlerinden biriydi tartışmasız. Genç yıldız 23.8 sayı (3.), 9.7 ribaund (2.), 9.5 asist (1.) ile tüm önemli istatistiklerde ilk 3 sırada yer almayı başarmıştı.

Şampiyon ABD’nin tecrübeli süper yıldızı, turnuvanın nasıl oynanması gerektiğine dair ders verdi adeta. Grup maçlarında rölantide oynayan Durant, özellikle yarı final ve final maçlarında tam anlamıyla dominant bir performans sergiledi ve takımını 4. kez üst üste altın madalyaya taşıdı ki kendisi de 3. kez üst üste bu başarıyı yaşamış oldu. 32 yaşındaki Durant turnuvayı 20.2 sayı (6.), 4.6 ribaund, 4.0 asist istatistikleri ile tamamlamıştı.

Fransa’nın NBA patentli dev uzunu istatistiksel anlamda belki çok parlak bir görüntü vermedi. Ama turnuvada yer alan uzunlar arasında en istikrarlı ve en faydalı oynayan isimdi kuşkusuz. Fransa’nın savunmasına liderlik eden ve neden NBA’de yılın savunmacısı seçildiğini bir kez daha herkese hatırlatan Gobert, özellikle çeyrek finaldeki İtalya maçında ortaya koyduğu dominant performansla takımının finale yürümesini sağlamıştı. Turnuvayı 10.2 sayı 9.4 ribaund (4.), 1.4 asist istatistikleri ile tamamladı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023 Dünya Kupası: İspanya, Aday Kadrosunu Açıkladı

25 Ağustos’da başlayacak olan 2023 FIBA Dünya Kupası öncesinde turnuvada yer alacak takımlar aday kadrolarını …