Güncel Haberler

Arjantin’in Efsane İsmi Scola, Milli Formaya Veda Etti!

Yaşayan efsanelerden biri olan Luis Scola, milli takım formasına veda etti.

2020 Tokyo Olimpiyatları’nda boy gösteren 41 yaşındaki Scola, Arjantin‘in Avustralya karşısındaki çeyrek final maçını 97-59 kaybetmesine ve elenmesine engel olamamıştı.

25 dakika sahada kaldığı ve sadece 7 sayı, 4 ribaund ile performans gösterebildiği son dansı kötü geçmiş olsa da tüm basketbol severler onu müthiş liderliği, hırsı, bitmek tükenmek bilemeyen basketbol oynama arzusu ve kesinlikle harika profesyonelliği, naif karakteri ile hatırlayacaklar.

Kariyeri hakkındaki kararını henüz vermemiş olsa da milli forma ile son kez parkeye çıktığını belirten tecrübeli yıldız karşılaşma sonrası açıklamalarda bulundu.

Gasol kardeşlerle aynı gün milli formaya veda etmesi hakkında gelen soruya:

Öncelikle benim için bir zevkti ve müthiş bir eğlenceydi. Artık yeni yüzlerin zamanı ve bizim de gitme zamanımız geldi.

Maçın son bölümünde koç Hernandez onu kenara alırken tüm salonda müthiş alkış koptu. Evet belki taraftarlar yoktu salonda ama hem takım arkadaşları hem koçlar hem de rakip takım oyuncuları onu Saitama Super Arena’da alkışlarla, hakettiği şekilde uğurladılar.

Çok duygusal bir andı ve böyle bir şey beklemiyordum. Bu anın geleceğini daha önce düşünmemiştim. Açıkçası düşünmemeye çalışmıştım. Ben maçı kazanacağımızı düşünüyordum. Müthiş bir andı ve bunun için herkese minnetarım. Özellikle sahada yer alan Avustralya takımındaki tüm oyunculara ve teknik ekibe teşekkür ederim. Beni en iyi şekilde uğurladılar, onurlandırdılar, çok memnun oldum.

Elbette Olimpiyatlar’a oynamaya geldim. Ama biliyorum ki artık 41 yaşındayım ve bundan sonra devam etmem mümkün olmayacak. Oynamak istediğim seviyede yapmak durumunda olduğum işler için artık artık enerjimin kalmadığını düşünüyorum. Elbette biraz dinlenip düşüneceğim, ama büyük olasılıkla artık buraya kadar diyeceğim.

Avustralya takım kaptanı Patty Mills ise şu ifadeleri kullandı:

Onun için elimizden gelen en iyi şeyi yaptık, bu anı ona armağan etmek istedik. Hani boğazınız düğümlenir ya tam öyle bir andı gerçekten. Her zaman onun ne kadar müthiş bir baskebolcu olduğunu, hatta insanüstü bir varlık olduğunu, harika bir aile babası olduğunu konuşurduk aramızda. Ve şimdi de ona kariyerinin geri kalanında, hayatındaki bu yeni bölümde en iyi dileklerimizi gönderiyoruz.

Scola’nın milli takım kariyerine bir göz atalım:

  • 2002 Dünya Kupası – Gümüş Madalya
  • 2004 Olimpiyatlar – Altın Madalya
  • 2008 Olimpiyatlar – Bronz Madalya
  • 2019 Dünya Kupası – Gümüş Madalya

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Itoudis ve Melih, Partizan Maçı Öncesi Açıklamalarda Bulundular

Turkish Airlines Euroleague 25. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko, Sırbistan ekibi Partizan’a konuk oluyor. Karşılaşma …