Güncel Haberler

FIBA, Olimpiyatlar Öncesi Güncel Güç Sıralamasını Açıkladı!

2020 Tokyo Olimpiyatları‘nın başlamasına sayılı günler kala FIBA güncel güç sıralamasını açıkladı.

25 Temmuz’da Saitama Super Arena’da yapılacak açılış öncesi gelin birlikte bu ilginç sıralamaya bir göz atalım.

1 Numara: Avustralya

Bir önceki güç sıralamasında 3. sırada yer alan Boomers, Olimpiyatlar’a 2019 Dünya Kupası’nda aldığı dereceyle katılma hakkı kazandı. Artık tüm basketbol severler onları burada podyumda görmek istiyorlar çünkü hem 2016 Rio Olimpiyatları’nda hem de 2019 Dünya Kupası’nda 4. sırada yer alarak madalyayı kıl payı kaçırmışkardı. İyi de bir hazırlık dönemi geçirdiler yeni koçları Brian Goorjian liderliğinde, ABD, Arjantin ve Nijerya’yı geçerek 3-0 ile Olimpiyatlar’a geliyorlar.

Ingles, Mills and Simmons headline star-studded list of Australia players  for Tokyo Olympics - Tokyo 2020 Men's Olympic Basketball Tournament - FIBA. basketball

2 Numara: İspanya

Bir önceki güç sıralamasındaki yerlerini koruyorlar Boğalar. Son Dünya şampiyonu İspanya, koç Scariolo yönetiminde tecrübeli ve istikrarlı bir ekip olarak zirvedeki yerini koruyor. Bunu oynadıkları 4 hazırlık maçında da gösterdiler, firesiz geçtikleri maçlarda ortalama 89.2 sayı üretirken rakiplerin ise sadece 67.5 sayı bulmasına izin vediler. Önemli bir anektotu belirtmeden geçmeyelim; Gasol kardeşler milli forma altında 115 kere beraber oynadılar ve son kez 2006’da birlikte forma giymişlerdi ve bu birlikteli yine Saitama Super Arena’da gerçekleşmişti ki nasıl sonlandığını da aşağıdaki fotoğraftan hatırlayabilirsiniz sanırım.

3 Numara: Amerika Birleşik Devletleri

Bir önceki güç sıralamasında ilk sıradaydılar, önemli bir düşüş yaşıyorlar. Aslında güç sıralamasının en kafa karıştırıcı takımı onlar. Durant ve Lillard liderliğindeki bir takım için 3. sıra çok mu düşük, yoksa çok mu yüksek? Çünkü hatırlayacağınız üzere son bir kaç gün içerisinde oynadıkları 3 maçtan 2 tanesini kaybettiler ki bu kayıp sayısının 1992’den günümüze gelen toplam kayıpla aynı olduğunu unutmayalım!? Son hazırık maçında Arjantin karşısında farklı kazanmaları önemli bir göstergeydi. Koç Popovich ve öğrencileri üst üste 4. Olimpiyat altının kovalayacklar ki bunu en son 1960’larda yapabilmişlerdiş.

First player injured at Team USA - Archysport

4 Numara: Nijerya

Son güç sıralamasında 22. sıradaydı Afrika temsilcisi!! 2 yıl önce 2019 Dünya Kupası öncesi yapılan sıralama Nijerya 7. sırada belirtildiği için bir çok basketbol sever tarafından eleştirilmişti ve 32 takım arasından 17. sırada yer alarak da aslında bunu doğrulamışlardı. Ama koç Brown’un göreve gelmesiyle adeta küllerinden doğdular, NBA patentli koç tam anlamıyla bir canavar yarattı. Hazırlık maçlarında ABD’yi devirdiler, Arjantin’i ezip geçtiler ve artık basketbol severleri onların bir güç olduğunu hem sanal hem de gerçek hayatta kabul etmiş durumda.

Nigeria shocks USA in pre-Olympic opener | NBA.com

5 Numara: Slovenya

Olimpiyatlar’a Litvanya’daki elemeden 4-0 ile bilet kapan Slovenya, bir önceki güç sıralamasında 16. sıradaydı ve müthiş bir yükseliş yakaladı. Elbette harika çocuk Luka Doncic’in yeniden takıma dönmesi çok önemli ama takımın Blazic, Dragic, Tobey gibi değerli tamamlayıcıları da mevcut. Artık Goran Dragic yok belki ellerinde ama Doncic kariyerinin zirvesinde ve takıma liderlik edip tıpkı EuroBasket 2017’de olduğu gibi yanındaki değerli parçalarla Slovenya’yı madalyaya taşıyabilecek durumda.

6 Numara: Fransa

7 Numara: İtalya

8 Numara: Arjantin

9 Numara: Almanya

10 Numara: Çekya

11 Numara: Japonya

12 Numara: İran

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Fenerbahçe Beko, Zorlu Partizan Deplasmanında

Turkish Airlines Euroleague 25. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko, Stark Arena’da Partizan‘a konuk oluyor. 23 …