Güncel Haberler

RESMİ: Büyükçekmece’ye Tanıdık Oyun Kurucu (Analiz)

ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Büyükçekmece, ilk yabancı transferini tanıdık bir oyun kurucuyla yaptı.

Daha önce ülkemizde Afyon’da izlediğimiz ve son olarak Chalon Saone forması giyen Jordon Crawford ile gelecek sezon için anlaştıklarını açıkladılar.

1.68 metre boyunda olan 31 yaşındaki tecrübeli oyun kurucu geçen sezon Pro A’da 23 maçta ortalama 31.4 dakika süre alırken 13.2 sayı, %41.4 3sayı, 2.9 ribaund, 6.2 asist, 1.7 top çalma, 16.6 verimlilik puanı istatistikleri ile mücadele etmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Crawford, liderliği, skorer oyunu ve dezavantajlı fiziğine rağmen ortaya koyduğu koca yüreği artı savaşçı kimliği ile haklı olarak Afyon taraftarının gönlünde taht kurmuştu ülkemizde oynadığı 2019-20 sezonunda. Temposu, sürati, saha görüşü ve skorer oyunuyla yeniden yapılanan Büyükçekmece’de koç Çıvgın’ın sahadaki gözü kulağı olacağını, takıma hem organizasyonel hem de skor anlamında liderlik edeceğini düşünüyorum. Elbette fiziksel dezavantajı özellikle savunma anlamında onu zorlayacaktır. Bu da takım arkadaşlarının ona ekstra destek olmasını, daha iyi organize olmasını gerektirecek. Afyon’da koç Sevim bu sistemi iyi kurmuş, rotasyonlarla savunmada onu korumayı başarmıştı. Bu anlamda koç Çıvgın’ı da önemli bir sınav bekliyor.

Sonuçta Büyükçekmece’nin temel hedefi geçen sezon da olduğu gibi ligde kalmak olacak. Bu yolda Crawford’un hücumdaki skorer oyunu ve organizasyonel becerileri ile gayet iyi bir hamle olduğunu düşünüyorum. Ligimizi ve ülkemizi yakından tanıyor olması adaptasyon sorununu da ortadan kaldıracaktır. Ayrıca çok Çıvgın’ın sisteminde skorer guardların ne kadar önemli olduğunu, nasıl parladıklarını biliyoruz. Dolayısıyla onun adına da kendisini yeniden göstermek adına önemli bir macera olacak ki ligimizin vitrin anlamında Pro A’dan daha iyi bir durumda olduğu gerçek. Büyükçekmece bu transferle birlikte basketbol severlerin daha fazla takip edeceği, heyecan verici bir takım oldu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …