Güncel Haberler

FLAŞ: Barça, Hanga’nın Yerini Doldurmak İçin Harekete Geçti! (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘in finalisti FC Barcelona, gelecek sezon için kadro yapılanmasına hız verdi.

Koç Saras’ın raporu doğrultusunda kontratı olmasına rağmen anlaşılarak yolların ayrılması beklenen Hanga’nın yerine kısa forvet pozisyonuna eklemek istedikleri isimlerin listesi ise belli oldu.

SDNA’nın haberine göre henüz Panathinaikos ile yeni bir kontrat imzalamamış olan Ioannis Papapetrou ve artık Euroleague’de mücadele edemeyeceği için Valencia‘dan ayrılmakta serbest olan Nikola Kalinic listenin başındaki isimler. Bildiğiniz gibi bu isimler aslında Real’in listesinde üst sıralardaydı ama Barça’nın Hanga’yla yollarını ayıracak olmasıyla birlikte rotaları değişmiş oldu.

Önce Papapetrou’nun durumuna bakalım. Yeşiller kaptanlarını takımda tutabilmek için hem Real Madrid hem de şampiyon Anadolu Efes ile çarpışmışlar ve sonunda 3 yılık 1.1, 1.2, 1.3 milyon Euro şeklinde artan bir kontratla onu ikna etmişlerdi prensipte. Ama şimdi Barça’nın devreye girmesiyle durumun nasıl gelişeceğini bekleyip görmemiz gerekecek. Pana böyle iyi bir teklif yapmışken ve oyuncu takıma duygusal anlamda böyle bağlıyken bu transferin gerçekleşmesi bana pek mümkün görünmüyor açıkçası.

Tecrübeli forvet hakkındaki yorumlarımı ve detaylı analizimi daha önce BURADA paylaşmıştım.

27 yaşında olan 2.03 metre boyundaki Papapetrou bu sezon Euroleague sahnesinde 12.1 sayı, 4.1 ribaund, 2.4 asist istatistikleri ile mücadele etmişti.

https://youtu.be/FPrTXBJGxX8

Gelelim Kalinic’in durumuna. Sırp forvet ile ilgili aslında Nisan ayından bu yana bir haber duymuyoruz çünkü o dönem Real ile prensipte anlaştığı yazılmıştı. Ama şimdi Real’in Hanga’yı transferi gündeme gelince onu da tekrar hatırladık, sonuçta serbest bir oyuncu. Ancak unutmayalım ki Liga Endesa kuralları gereği Avrupa Birliği dışındaki ülke oyuncuları yabancı sayılıyor, bu nedenle Kalinic’in değeri düşmüş oldu Real için, Hanga daha cazip konuma gelmiş oldu çünkü Macaristan Avrupa Birliği üyesi, Hanga yabancı sayılmıyor. Barça ise bu konuda sorun yaşamıyor, kadrosunda fazla sayıda yabancı statüsünde oyuncu yok. Sertaç ve Higgins ile beraber Kalinic 3. olacak eğer transfer edilirse yani sınırı aşmayacaklar. Ayrıca savunma profili yüksek ve alçak post etkinliği yüksek bir forvet olduğu için de Hanga’dan bu alanda alamadığı verimi alacaktır koç Saras.

Kalinic hakkındaki detaylı analizimi BURADA sizlerle paylaşmıştım daha önce.

2.02 metre boyunda olan 29 yaşındaki tecrübeli forvet, geçen sezon Endesa’da 41 maçta ortalama 23.3 dakika süre alırken 9.8 sayı, %39.2 3sayı, 3.8 ribaund, 2.8 asist, 13.0 verimlilik puanı ve Euroleague sahnesinde ise 34 maçta ortalama 26.6 dakika süre alırken 10.4 sayı, %33.3 3sayı, 3.4 ribaund, 3.2 asist, 12.3 verimlilik puanı istatistikleriyle katkı vermişti.

https://youtu.be/V_YoSW122vA

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …