Güncel Haberler

RESMİ: Anadolu Efes, Beaubois’nın Kontratını Uzattı

Turkish Airlines Euroleague ve ING Basketbol Süper Ligi‘nde çifte şampiyonluk sevinci yaşayan Anadolu Efes, takımın önemli parçalarından biri ile daha sözleşme yeniledi.

Anadolu Efes, halihazırda 2022 yazına kontratı bulunan Rodrigue Beaubois’nın kontratını 1 yıl daha uzattığını açıkladı.

Lakabı “Babuş” olan Fransız skorer 2018 yazında lacivert beyazlı formayı giymeye başlamıştı, kontrartını tamamlarsa kulüpte 5 yıl geçişmiş olacak.

1.90 metre boyunda olan 33 yaşındaki tecrübeli guard, geçtiğimiz sezon BSL’de 22 maçta ortalama 20.6 dakika süre alırken 11.5 sayı, %41.4 3sayı, 2.0 ribaund, 2.5 asist, 10.2 verimlilik puanı ve Euroleague’de ise 38 maçta ortalama 21.5 dakika süre alırken 10.6 sayı, %49.3 3sayı, 1.8 ribaund, 1.8 asist, 9.4 verimlilik puanı istatistikleri ile katkı vermişti.

Özellikle Larkin’in sakatlıklar sebebiyle verimsiz olduğu dönemlerde hücumda Micic’in en büyük yardımcılarından biri olan Beaubois, bu sezon savunma konusunda da farklı bir noktaya gelmişti. 33 yaşında olmasına rağmen kendisini geliştirmeye devam eden Fransız oyuncu, koç Ataman’ın takımda kısa savunması konusunda en güvendiği isimlerden biri. Euroleague finali dahil bir çok maçta da birebir savunmada atletizmi ve çabukluğu sayesinde ne kadar önemli rol oynaığını görmüştük.

https://www.youtube.com/watch?v=gbaE0ARA4Co

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …