Güncel Haberler

İDDİA: Kalinic, Gelecek Sezon İçin Real Madrid’in Radarında!

Yeni sezon için transfer hedeflerini belirleyen hatta bazılarını Poirier gibi şimdiden kadrosuna katan ve Henry ve Heurtel ile de söz kesen Real Madrid‘in gündeminde Valencia‘nın Sırp yıldızı Nikola Kalinic var.

Zenit’in Panathinaikos’u farklı yenmesiyle Turkish Airlines Euroleague’de play-off biletini kaybeden ve aynı zamanda yeni sezonda da Euroleague’de oynama hakkını yitiren Valencia’da Kalinic’in kontratı gereği bu yaz serbest kalma durumu söz konusu. Eğer Yarasalar, Euroleague’den bir wild card alamazsa Sırp oyuncu kontratı gereği bedelsiz serbest kalacak bu yaz. Bu nedenle de Real Madrid durumu yakından takip ediyor ve AS’ın iddiasına göre de oyuncu ile şimdiden prensip anlaşmasına vardılar bile.

Liga Endesa kuralları gereği takımlar kadrolarında AB üyesi dışında 2 oyuncu bulundurabiliyorlar ve Real’in bu haklarını Thompkins ve Kalinic’den yana kullanacağı belirtiliyor. Bildiğiniz üzere Henry Senegal pasaportuna sahip ve Cotonou Anlaşması gereği yabancı statüsünde değil.

EDİTÖR YORUMU:

Kalinic, Fenerbahçe’de koç Obradovic ile birlikte başlattığı gelişimin üstüne koyarak devam etti bu sezon Valencia formasıyla. Burada hücumda çok daha özgür bir sistemin içinde yer aldığı için hem skora daha fazla katkı verdi, hem de özellikle alçak posttan dağıttığı servislerle takımın ikinci oyun kurucusu gibi görevlendirildi koç Ponsarnau tarafından. Pasör özelliklerini hızla geliştiren Sırp forvet, savunmada da yine aynı seviyede, neredeyse tüm pozisyonları savunabilmesi ile o sahadayken Valencia, ters eşleşme dezavantajı yaşamadı.

Real’de Taylor artık misyonunu doldurdu ve takımın çok daha diri ve gerektiğinde hücuma da katkı verebilecek bir savunma liderine ihtiyacı var. Kalinic de bu görevi rahatlıkla yerine getirebilecek seviyede. Hatta koç Laso’nun onun zaman zaman kısa beşlerde 4 numarada da kullanması muhtemel, tıpkı Deck gibi. Özetle Kalinic hem Taylor hem de Deck’in yerini doldurabilecek, çok yönlü, gelişimini sürdüren ve yüksek tempoda oynamayı seven Real’e hücumda da çok şey katabilecek bir isim. Hem oyuncu hem de kulüp için kazan-kazan anlaşması olur.

https://www.youtube.com/watch?v=V_YoSW122vA

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Darüşşafaka’dan Ayrılan Timma’nın Yeni Adresi İspanya Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Darüşşafaka Lassa‘da bir ayrılık gerçekleşti. Sezon ortasında geçici kontratla …