Güncel Haberler

Gaziantep’den Yerli Rotasyonuna Tecrübeli Uzun Takviyesi

ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Empera Halı Gaziantep, koç Açık’ı göreve getirdikten sonra transfer çalışmalarına da başladı.

Basketfaul ve Sports TV’de yer alan habere göre geçen sezon TBL’de Konyaspor forması ile izlediğimiz tecrübeli uzun Dusan Cantekin ile anlaşmaya vardılar.

2.24 metre boyunda olan 31 yaşındaki Canteki, geçen sezon TBL’de 33 maçta ortalama 12.2 sayı, 7.0 ribaund, 1.1 asist, 14.2 verimilik puanı istatistikleri ile mücadele etmişti.

Pertevniyal ve Anadolu Efes alt yapısından yetişmiş olan Sırp asıllı dev uzun, sonrasında sırasıyla Mersin BŞB, Banvit, İstanbul BŞB, Galatasaray, Trabzonspor, Yeşilgiresun, Anadolu Efes, Beşiktaş, Mega, Sigortam.net, Bursaspor ve son olarak da Konyaspor formaları giymişti.

Kariyeri boyunca hep kendisinden beklentiler yüksekti ama bir türlü karşılayamadı ve BSL’de genelde 3. pivot, hatta antrenman oyuncusu olarak kaldı. Geçen sezon Konyaspor ile kariyerinin en iyi dönemini geçirdi ve bunu göre Gaziantep de ona son bir şans vermek istedi BSL seviyesinde. Zaten 31 yaşında bu tarz fiziğe sahip olan bir oyuncunun artık 2-3 sezondan fazlasını kaldırması güç. Koç Açık’a kendisini gösterip en azından rotasyona girerek as uzunların sürelerini düşürmesi beklenecek.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …