Güncel Haberler

İDDİA: Zenit, Papapetrou’nun Peşinde!

Gelecek sezon için transfer çalışmalarına şimdiden başlayan Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden biri de Zenit.

Bu sezon play-off serisinde güçlü Barça karşısında çok iyi direnen ama 3-2 ile kaybederek elenen Rus ekibinin henüz gelecek sezon Euroleague’de yer alıp almayacağı resmileşmedi. Ama yönetimin vereceği iki özel davetiyeden birinin Adriyatik şampiyonuna diğerinin ise Zenit’e gitmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Bu sezon koç Pascual yönetiminde başarılı işlere imza atan Rus ekibi, sezon sonunda Panathinaikos ile kontratı sona erecek olan Yunan forvet Ioannis Papapetrou ile Eurohoops’un haberine göre yakından ilgileniyor. Kontratı sona ereceği için onunla başka Euroleague takımları da ilgileniyor elbette, o takımları da ilerleyen günlerde sizlerle paylaşıyor olacağız.

27 yaşında olan 2.03 metre boyundaki Papapetrou bu sezon Euroleague sahnesinde 12.1 sayı, 4.1 ribaund, 2.4 asist istatistikleri ile mücadele etmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Bu sezon kaptanlık görevi verilen ve artık Panathinaikos’un sembol oyuncularından biri haline gelen Yunan forvet artık iyice olgunlaştı ve kariyerinin en iyi sezonlarından birini geçirdi. Zaman zaman liderlik özellikleri sorgunlansa soğuk kanlılığı ve her zaman takımı düşünen oyun tarzıyla alkışları topladı, takım olarak istediklerini alamamış olsalar da bireysel anlamda kesinlikle iyi bir sınav verdi. Onu Euroleague’in en iyi forvetlerden biri yapan temel özellikleri çok yönlülüğü, savaşçı kimliği ve ribaundlara verdiği katkı. Hem 3 numarada hem de kısa beşlerde 4 numara görev alabilen Papapetrou dış şutunu da geliştirmesiyle beraber hücumda her silaha sahip bir oyuncu oldu ki artık dribbling üstünden bile önemli bir 3 sayı tehditine sahip. Zaten güçlü fiziği artı patlayıcılığı sayesinde potaya iyi giden ve dengeli bitiren bir isimdi ama artık toplu üretimi daha fazla, orta mesafeden de iyi bir yüzdeye sahip olduğu gibi alçak postta pozisyonuna göre yakaladığı ters eşleşmeleri geriye çekilerek bulduğu yüksek yüzdeli şutlarla bitirebiliyor. Yarı saha hücumlarında topsuz dip katlarında da ustalaşmış durumda, savunmayı iyi okuyup dip çizgiye yaptığı paralel katlarla aldığı pasları sayıya çeviren bir isim. Evet belki hiç bir silahı onu yıldız yapacak seviyede değil ama bu kadar çok şeyi ortalamanın üstünde yapması da onu özel bir yere getirmiş durumda açıkçası. Savaşçı kimliği, fiziksel temastan kaçınmaması, atletizmi ve pozisyon bilgisi sayesinde tartışmasız çok iyi bir ribaundçu aynı zamanda. Savunmada ise güçlü fiziği ve atletizmi yine onun en büyük silahları, 2, 3, 4 numaraları pozisyonların hepsini savunabiliyor, bu da adam değişme savunmalarında ters eşlemeye izin vermemesini sağlıyor takımının.

Onun hakkında aslında eksi diyebileceğimiz çok fazla konu yok aslında. Ama hücumda toplu oyunlarda biraz daha pasör özelliklerini geliştirmesi gerektiğini belirtmek lazım. Diğer taraftan hücumda liderlik etmesi gereken pozisyonlarda zaman zaman geri planda kalabiliyor, sorumluluk almaktan kaçtığı anlar, oyundan düştüğü anlar azalsa da halen var. Özellikle üretim konusunda taşın altına daha fazla elini sokması onu daha farklı noktalara getirecektir. Ve tabi 3 sayı yüzdesi halen beklentilerin altında, maç ve maç olduğu gibi aynı maçın içinde de istikrar sorunu yaşayabiliyor.

Zenit’te onu yakından tanıyan koç Pascual ile birlikte iyi işlere imza atacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Ponitka gibi hücumda daha sınırlı olan bir forvetten bile çok iyi katkı almayı bilen İspanyol koçun Papapetreou’dan hem 3 hem de 4 numarada en iyi şekilde faydalanacağını, takıma net olarak seviye atlatacağını söylemek yanlış olmaz. Bu arada kontratının bitecek olmasıyla beraber mutlaka ama mutlaka temsilcimiz Anadolu Efes ile Fenerbahçe Beko’nun da onu gündemine almaları gerekiyor. Aksi durumda gerçekten KAÇAN BALIK büyük olur!

https://www.youtube.com/watch?v=FPrTXBJGxX8

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …