Güncel Haberler

Tofaş’ın Yeni Yıldızı Cruz Attı, Meksika Yarı Finali Garantiledi

2020 Tokyo Olimpiyatları‘na gidecek takımın belirleneceği Split’in ev sahipliğinde düzenlenen elemelerin A grubu mücadelesinde Meksika, Tofaş’ın yeni yıldızı Cruz’un skorer oyunu eşliğinde dişli rakibi Rusya‘yı 72-64 ile geçerek turnuvaya tutundu.

Meksika ilk maçta Almanya’ya 6 sayı farkla yenildiği için grubu 1 galibiyet ve +2 averajla tamamlamış oldu, gruptan çıkmayı garantilemiş oldu. Son maçın sonucu sadece onların 1 mi 2. sırada mı yarı finale çıkacağını belirleyecek. Rusya’nın gruptan çıkabilmesi için Almanya’yı minimum 7 sayı farkla yenmesi gerekiyor ki Meksika ile el ele yarı finale çıkabilsinler. Aksi durumdaki tüm sonuçlarda Meksika ile Almanya gruptan el ele çıkacaklar.

Meksika’da Tofaş’ın yeni yıldızı Francisco Cruz 21 sayı, 2-11 3sayı, 5 ribaund, 4 asist ile öne çıkarken, Paul Stoll 11 sayı, 3-7 3sayı, 3 ribaund, 3 asist, 6 top çalma ve Gustavo Ayon 11 sayı, 7 ribaund, 6 asist ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Rusya cephesinde ise Semen Antonov 13 sayı, 2 ribaund, 2 asist ile en skorer isim olurken, Andrey Vorontsevich 11 sayı, 8 ribaund, 6 asist ile direnmeye çalışan ve çift haneli skor katkısı verebilen diğer isim oldu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

FLAŞ: FIBA, Rusya ve Belarus’u Tüm Turnuvalardan İhraç Etti (Milli takımımıza yaradı)

FIBA yaptığı resmi açıklamayla Rusya ve Belarus‘u tüm uluslararası organizasyonlardan ihraç ettiğini duyurdu. Bu kararla …