Güncel Haberler

Analiz: Reed, Bayern ve Panathinaikos’un Radarında

Turkish Airlines Euroleague ekipleri transfer çalışmalarına tam gaz devam ediyorlar. Bu süreçte bir çok takımın ortak olarak gündemine aldığı isimler de var elbette.

İşte bu isimlerden biri de geride bıraktığımız sezon Buducnost forması ile izledğimiz NBA patentli uzun Willie Reed.

Kızıl Yıldız ve Maccabi’den sonra FC Bayern Munich ile Panathinaikos da onu gündemlerine aldılar.

2.11 metre boyunda olan 31 yaşındaki NBA patentli tecrübeli uzun, EuroCup sahnesinde Buducnost forması 17 maçta ortalama 22:34 dakia sahada kalırken 12.7 sayı, 6.8 ribaund, 1.1 blok, 17.6 verimlilik puanı ile katkı vermiş ve sezonun en iyi beşine seçilme başarısı göstermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Reed hakkındaki detaylı analizimi sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

Bayern açısından bu transfere bakalım öncesinde. Koç Trinchieri yola devam eden Almab ekibinde Reynolds Maccabi’nin yolunu tutarken, tecrübeli uzun Gist de serbest kaldı. Hal böyle olunca uzun rotasyonunda ciddi bir boşluk oluşmuş durumda. Reynolds’ın takıma ne durumda geldiğini ve sonrasında Trinchieri ile beraber nasıl seviye atladığını biliyoruz. Bu anlamda Reed de mental ve fiziksel olarak ona benzer özelliklere sahip. Onun atletizmi ve pota altındaki bitiriciliği artı ribaundlardaki enerjisinden faydalanacaklarını, onu da Reynolds gibi mental olarak bir seviye yukarı taşıyacaklarını tahmin ediyorum.

Yeşiller’de ise Mitoglou, White, Bentil gibi isimlerle yollar ayrıldı. Uzun rotasyonunda sadece Papagiannis ile Auguste kaldı ki Yunan pasaportu olan uzunun da geleceği şüpheli. Onlar da Papagiannis’i yedekleyecek, gerektiğinde onunla birlikte çift uzun olarak oynayabilecek atletik bir oyuncu arayışındalar. Bu anlamda Reed, mevcut özellikleriyle isteklerini karşılayabilecek seviyede. Pota altı etkinliği ve enerjisi ile kenardan gelerek de duruma göre Papagiannis’in ağır kalabileceği maçlarda yüksek motoru ile ilk beşte başlayarak takıma katkı verip, ribaundlar artı skor anlamında katkı verebilecek bir isim. Özetle onlar adına da uzun rotasyonunun genişlemesi, çeşitlendirilmesi adına doğru hamlelerden biri olacaktır.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …