Güncel Haberler

Mert Akay, Asistleri ile Sırbistan Ligi’nde Parlamaya Devam Ediyor

Genç oyuncumuz Mert Akay asistleri ve etkili performansı ile Sırbistan Ligi‘nde parlamaya devam ediyor.

KK Dynamic‘in konuk ettiği KK Napredak’ı 94-90’luk skorla mağlup ettiği maçta 20 yaşındaki genç guard 38 dakika sahada kalırken 4-6 2sayı, 9-10 serbest atış isabetleri ile 17 sayı üretip, 8 ribaund alırken tam 19 asist yaparak kariyer rekorunu kırdı, 48 verimlilik puanı topladı ve takımının galibiyetindeki başmimar olmayı başardı.

2017-2018 sezonunda Svetozar Popovic’in sergilediği 21 asistlik performansın ardından Mert Akay’ın 19 asist performansı, lig tarihinin en iyi ikinci performansı durumunda. Bu sezon 19, 16 ve 14 asist yapan Mert, bu alanda sezonun en iyi üç performansını da elinde tutuyor.

Sırbistan Ligi’nde bir sezonda en fazla asist yapan oyuncu 222 asist ile Aleksandar Radulovic olmuştu. Mert Akay ise kalan maçlarda ortalamasını aynı şekilde tutabilirse bu rekoru tarihin tozlu sayfalarına gömecek.

Ayrıca 48 verimlilik puanı ise bu sezon Sırbistan Ligi’nde Ivan Nedeljkovic’in 50 verimlilik puanı ürettği performansının ardından ikinci sırada yer alıyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Partizan, Sırbistan Ligi Play-Off’arından Çekildiğini Açıkladı!

Avrupa basketbolunun efsane başantrenörü Zeljko Obradovic’in çalıştırdığı Sırbistan ekibi Partizan, Adriyatik Ligi final serisinde Kızılyıldız …