Güncel Haberler

Partizan, 2 Lig Birden Düşebilir!

Partizan’ın Sırbistan Ligi playofflarından çekilme karası alması, lig yetkililerini şaşırttı.

Avrupa basketbolunda sezonun flaş ekiplerinden Partizan, Adriyatik Ligi finallerinde Kızılyıldız’a 3-2’yle mağlup olarak şampiyonluğu ezeli rakibine kaptırmıştı. Tribün olaylarının damga vurduğu serinin ardından yaşananları kınayan Partizan, ülke basketbolunda artan holiganizme karşı bir tepki olarak Sırbistan Ligi playofflarından çekildiğini açıkladı.

Partizan’ın aldığı bu flaş karar, Sırbistan Ligi yetkililerini de bir hayli şaşkınlığa uğratmış gibi gözüküyor. Yaşanan gelişmelerin ardından Sportal.rs isimli websitesine açıklamalarda bulunan Sırbistan Ligi direktörü Aleksandar Grujin, yaşadığı şaşkınlığın yanı sıra siyah-beyazlı ekibin karşılaşabileceği yaptırımlardan da bahsetti.

Karara yönelik şaşkınlığını ifade eden Grujin, şu ifadeleri kullandı:

“Dürüst olmak gerekirse Partizan’ın almış olduğu bu kararın ardından fazlasıyla şaşkınız. Partizan’ın ligden çekilme kararı almasını gerektirecek herhangi bir neden yok. Alınan bu karar Sırbistan Ligi’nin yanı sıra ülke basketboluna ve basketbola düzenli olarak yatırım yapan Belgrad şehrine de büyük zarar verecektir.”

Sırbistan Ligi kurallarına göre Partizan’ın playofflardan çekildiği takdirde 2 lig aşağı düşürülmesi ihtimali doğuyor. Bu duruma yönelik ise Aleksandar Grujin, kural kitabında yazanların uygulanacağını belirtti:

“Partizan’ın playofflardan çekilmesi durumunda kural kitabında yazan her şey harfiyen uygulanacaktır. Partizan’dan bize şu ana kadar gelen resmi bir talep yok. Nisan ayının ortalarında özellikle medyada Sırbistan Ligi’ne yönelik bir karalama kampanyası başlatılmıştı. Bunun kulübün asıl hedefleriyle bir alakası olup olmadığını bilmiyorum ama ligden çekilme ihtimaline yönelik haberlerin Partizan’ın EuroCup’ta Frutti Extra Bursaspor’a yenilmesinin ardından çıkması bir gösterge olabilir. Elbette Partizan’dan gelecek herhangi bir talebe açığız ama playofflara yalnızca 2 ay kala playoff formatı yerine Final Four formatının talep edilmesi tamamen mantık ve prosedür dışı. Tabii ki önerilere her zaman açığız ama burada ilginç olan durum bize gelen talebin zamanlaması.”

Daha önce benzer bir şekilde Yunanistan Ligi’nden çekilme kararı alan Olympiakos, küme düşürülerek Yunanistan 2. Ligi’nde mücadele etmek durumunda kalmıştı.

Kaynak: Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Punter ve Arkadaşları, Milano’ya Fırsat Vermediler

Turkish Airlines Euroleague 13. hafta mücadelesinde Punter liderliğindeki Partizan konuk ettiği Olimpia Milano‘yu 82-69’luk skorla …