Güncel Haberler

Maccabi’nin 1 Numara Transferi İçin Hedefinde 2 İsim Var

Wolters’ın takımdan ayrılmasıyla 1 numara transferini henüz tamamlamamış olan Maccabi Tel Aviv‘in hedefindeki 2 isim netleşti.

Bu isimlerden biri daha önce kısa bir süre Fenerbahçe Beko forması giyen ve sakatlanarak sezonu kapatıp takımdan ayrılan Tyler Ennis, diğeri ise daha önce Avrupa’da Partizan ve Olympiakos formaları da giymiş olan, sonrasında NBA’de şansını deneyerek istediğini bulamayan Nigel Williams-Goss.

Kanadalı guard ile Maccabi’nin ilgilendiğini sizlere ilk iletenlerden biriydim. Ancak bu süreçte taraflar arasında somut bir gelişme olmadı. Halen görüşmeler sürüyor ancak İsrail ekibinden resmi bir teklifte yok. 24 yaşında olan 1.91 metre boyundaki Ennis, bu sezon basketbola geri döndü ve G-League’de Raptors 905 formasıyla 41 maçta ortalama 34.2 dakika süre aldı ve 17.2 sayı, %32.7 3sayı, 5.3 ribaund, 7.4 asist, 1.7 top çalma ile dikkat çekici istatistiklere imza atarak sakatlığı atlatıp hazır olduğunu gösterdi. Ennis hakkındaki yorumlarımı sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

Maccabi’nin hedefindeki diğer isim ise Williams-Goss. Birleşik Amerikalı guardın Utah Jazz ile önümüzdeki 2 sezon için kontratı devam ediyor ama bu kontratın garanti olmadığı biliniyor. Dolayısıyla kararı Utah verecek. Yani bu transfer için Maccabi’nin tahmin ettiğinden fazla beklemesi gerekebilir. 1.91 metre boyunda olan 25 yaşındaki Williams-Goss, Jazz ile sadece 8 maçta ortalama 3.5 dakika süre alabilirken, sezonun çoğunu G-Leagyue’de geçirdi. Salt Lake City takımında 17 maçta ortalama 29.5 dakika süre alırken, 15.3 sayı, %35.2 3sayı, 3.9 ribaund, 5.5 asist, 1.6 top çalma istatistikleri ile mücadele etmişti.

Daha önce Euroleague sahnesini tecrübe etmiş olmasıyla beraber NBA’de yaşadığı hayal kırıklığının ardından Avrupa’ya dönerek daha başarılı olacağını düşünüyorum. Sürati ve deliciliği artı yüzdeli dış şutları ile hücumda Wolters’dan daha fazla katkı vereceğini, yaratıcılık konusunda da takıma seviye düşürmeyeceğini düşünüyorum. Ayrıca açık alandaki etkinliği ve tempoyu sevmesi ile Dorsey, Wilbekin, Bryant gibi diğer arka alan oyuncuları ile de rahatlıkla uyum sağlayacağını düşünüyorum.

https://youtu.be/FnlyTKKfXVE

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …

5 Yorumlar

  1. Tyler Ennis elinde topu fazla tutmayan ve oyun kurmakta asla zorlanmayan bir oyuncu. Nigel Williams-Goss’un ise Utah ile sözleşmesi devam eden ve transferi zor bir isim. Ancak gelirse çok katkı sağlar.

    • İkisi de fevkalade oyuncular sana katılıyorum. Nigel Williams-Goss Amerika’dan dönmez bence de.

  2. Belirsizlik devam ediyor bakalım ne yapacak bunlar?

  3. Williams-Goss Amerika’da kalmak istediğini defalarca belirtti. Parayı arttırmak içinde yapıyor olabilir.