Güncel Haberler

Bayern, Malcolm Thomas ile İlgileniyor

Monroe ve Lessort ile yollarını ayıran Bayern Munich, koç Trinchieri’nin göreve gelmesiyle 5 numara transferi için hedeflerinden birini belirledi.

Alman ekibi, bu sezon Fenerbahçe Beko‘da geçiren NBA patentli Malcolm Thomas ile ilgileniyor Sportando’nun haberine göre.

2.06 metre boyunda olan 31 yaşındaki tecrübeli uzun, sezon ortasında geldiği sarı lacivertlilerle BSL’de 5 maçta ortalama 17.4 dakika süre alırken 6.0 sayı, 5.4 ribaund, 1.8 asist, 1.0 top çalma ve Euroleague sahnesinde ise 12 maçta ortalama 14.3 dakika sahada kalırken 2.9 sayı, 3.6 ribaund, 1.1 asist istatistikleri ile oldukça sınırlı bir katkı vermişti.

Atletik özellikleri, çok istikrarlı olmasa da dış şut tehditi, hücum ribaundlarındaki etkinliği ve çabuk ayakları sayesinde kısaların karşısında kalabilmesi Bayern’e değer katabileceğini düşündüğüm artıları. Trinchieri’nin sisteminde uzunların daha çok tamamlayıcı olması ve savunma artı ribaundlarda onlardan çok şey bekliyor olması Thomas’ın işini kolaylaştıracak. Ama Euroleague seviyesi için önemli eksileri var; net bir 5 numara değil, boyalı alanda vakit geçirmeyi fazla sevmiyor ve zaman zaman pozisyon hataları ile erken faul problemine girebiliyor. Özetle Euroleague sahnesinde ana uzun olarak düşünülmemesi gereken bir isim.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Fenerbahçe Beko Genel Menajeri Yannier, Play-Off Öncesi Açıklamalarda Bulundu

Fenerbahçe Beko Genel Menajeri Derya Yannier, Turkish Airlines Euroleague play-off öncesi Fenerbahçe Televizyonu’nda yayınlanan 40+ …