Güncel Haberler

FLAŞ: Fenerbahçe, Yerli Transferinde de Harekete Geçti!

Koç Kokoskov’un göreve gelişiyle yabancı transferlerinde belirledikleri hedef isimlerle üst üste imzalar açıklayan Fenerbahçe Beko, yerli transferinde de 2 önemli isim için girişimlere başladı.

Geçtiğimiz günlerde Teksüt Bandırma ile Beşiktaş Sompo Sigorta arasında yapılan özel anlaşma gereği bonservis hakları siyah beyazlı kulübe geçen ülke basketbolunun iki genç yıldız adayı Şehmus Hazer ve Alperen Şengün için Fenerbahçe Beko devreye girdi. Bonservisleri için Beşiktaş ile görüşmelere başlandı Sports TV’nin haberine göre.

1.90 mete boyunda olan 21 yaşındaki Şehmus Hazer, bu sezon finansal sorunlar yaşayan ve tüm yabancıları ile yollarını ayıran Bandırma’da aldığı süreleri, fırsatları çok iyi değerlendirdi. Ortalama 19.0 dakika süre alırken 7.4 sayı, 2.4 ribaund, 1.8 asist istatistikleri ile mücadele etmişti.

Şehmus’u bu sezonun “Yükselen Yıldızı” olarak seçtiğim BSL’de Sezon Böyle Tamamlanırsa Ödüller Kimlere Gider? isimli yazımda kendisi hakkında mini bir analiz de yapmıştım.

2.05 metre boyunda olan henüz 18 yaşındaki Alperen Şengün ise bu sezon BSL’de 22 maçta ortalama 13.0 dakika süre alırken 5.0 sayı, 3.9 ribaund ve Şampiyonlar Ligi’nde ise 15 maçta ortalama 14.4 dakika süre alırken 6.6 sayı, 3.3 ribaund istatistikleri ile mücadele etti.

Henüz 18 yaşında olmasına rağmen çok iyi ve güçlü bir fiziğe sahip. Bunu hem yüzü dönük hem de sırtı dönük pozisyonlarda iyi kullanıyor hücumda. 2.05 boyuna rağmen topu yere vurabilmesi çok değerli. Fakat dış şutları istikrarsız ve orta mesafleri de pek tercih etmiyor diyebiliriz. 4 numarada modern basketbola uyum sağlayabilmesi için dış şutlarını geliştirmesi şart. Boyalı alanda ise hem ikili oyunlarda hem de sırtı dönük pozisyonlarda iyi bir bitirici, ayrıca genç yaşına rağmen soğuk kanlılığı da dikkat çekiyor bu bitirişlerde. Ribaunlarda da pozisyon bilgisi ve fiziksel avantajları ile takımına iyi katkı veriyor, savaşçı kimliği ve fiziksel temastan kaçmaması da dikkat çekiyor. İşin savunma tarafında ise güçlü fiziği bu kez dezavantaj olabiliyor, çünkü özellikle yüzü dönük hücumculara karşı ağır ve hantal kalabiliyor, fazla kilolarından kurtulmas gerekiyor modern bir 4 numara olarak. Ama tabi boyu 5 numara için uygun bu nedenle o pozisyona kayarak da bu yönünü geliştirebilir. Özetle çok şey beklediğimiz, gelecekte milli takımın uzunu olmasını istediğimi çok değerli bir yetenek.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …

5 Yorumlar

  1. Savunma ağırlıklı bir kadro kuruyor Fenerbahçe. Bakalım yerli kimler transfer edilecek.

  2. Kaliteli bir yerli oyuncu bulmak gittikçe zorlaşıyor. Eski jenerasyonları mızı gerçekten özlüyoruz.

  3. Fenerbahçe bu sene nasıl bir takım olacak çok büyük bir soru işareti var.

  4. Gustavo Ayon ciddi bir uzundur 4 ve 5 numara oynar ancak bu transferin gerçekleşmesi jan vesely’nin gitmesi durumunda olabileceğini düşünüyorum.