Güncel Haberler

Milano, LeDay’i Gündemine Aldı

Turkish Airlines Euroleague ekipleri arasında transfer döneminin şuana kadarki en hareketli takımı olan Olimpia Milano, pota altı rotasyonunu güçlendirmek istiyor.

Gudaitis ile yollarını ayırması beklenen İtalyan ekibi Hines’ı transfer ederek önemli bir hamleye imza atmıştı ki Tarczewski ile yeni kontrat imzalamışlardı ve hem Brooks hem de Scola’yı bir sezon daha takımda tutacaklar büyük olasılıkla. 4 numara için diğer düşündükleri isim konusunda aslında Jerebko ve Williams ön plandaydı ama iki ismin de önceliklerinin NBA olması koç Messina ile ekibinin farklı bir isme yönelmelerine neden oldu.

Milano’nun gündemindeki yeni isim Zalgiris Kaunas‘dan ayrılması beklenen Birleşik Amerikalı uzun forvet Zach LeDay. Asvel ve Valencia da onunla ilgilenen diğer Euroleague ekipleri konumundalar.

Birleşik Amerikalı forvet hakkındaki yorumlarımı ve mini analizimi sizlerle BURADA paylaşmıştım. Koç Messina Hines ile LeDay’i beraber de kullanabilir, ayrı ayrı 4 ya da 5 numarada da kullabilir onları hem Brooks hem de Tarczewski ile birlikte. Geçen sezon pota altında ihtiyaç duydukları atletizm ve patlayıcılık gibi özellikleri takıma getirebilecek bir isim LeDay.

2.01 metre boyunda olan 26 yaşındaki LeDay, sezon askıya alınana kadar Euroleague sahnesinde 28 maçta ortalama 22 dakika süre alırken 11.8 sayı, %43.3 3sayı, 4.7 ribaund, 1.0 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …