Güncel Haberler

FLAŞ: Milano, Williams Hamlesinde de Sona Yaklaştı

Koç Messina yönetiminde bu sezon askıya alınana kadar iyi bir performans sergileyen ve play-off potasına yeniden giren Olimpia Milano, yeni sezon için de transfer hamlelerine başladı.

Turkish Airlines Euroleague‘in en tecrübeli uzunlarından, 4 kez Yılın Savunmacısı seçilen Kyle Hines ile anlaşmalarının ardından bir diğer önemli hamleyi de 4 numara için yapmak üzereler.

Kontratı bu yaz sona erecek olan ve Fenerbahçe Beko‘dan ayrılması beklenen NBA patentli Derrick Williams ile Sportando’nun haberine göre büyük ölçüde anlaştılar.

Geçen yaz da atletik forvet ile yakından ilgilenen hatta son ana kadar anlaşmak üzere olan İtalyan temsilcisi, Fenerbahçe Beko‘nun araya girmesiyle yıldız ismi temsilcimize kaptırmıştı. Sizlere Milano’nun yıldız forvete olan ilgisini daha önce de iletmiştim.

Şimdi ise İtalyan ekibi bu transferi bitirme yolunda mutlu sona çok daha yakın. Bu transferde ise en önemli rakiplerinden biri Maccabi Tel Aviv olacak.

2.03 metre boyunda olan 29 yaşındaki atletik 4 numara, sezon askıya alınana kadar Euroleague sahnesinde 11.3 sayı, 3.9 ribaund istatistikleri ile mücadele etmişti.

Geçen sezon Bayern Munich forması ile pozisyonundaki en iyi oyunculardan biri olduğunu göstermişti ama Fenerbahçe macerası pek iyi geçmedi. Buna rağmen halen değerli bir oyuncu. Ancak nasıl koç Obradovic’in sistemine uymuyorsa Messina’nın da forvetlerin alçak post üretimini kullanmayı seven bir koç olduğunu düşündüğümüzde Milano’da da çok başarılı olabileceğini düşünmüyorum. Daha yüksek tempoda oynayan ve daha çok birebirlere dayalı oyunu tercih eden takımlarda katkı sağlayabilecek bir forvet Williams. Hines ile birlikte çok iyi bir ikili olacaklarını, Williams’ın dış şut tehditi ve yüzü dönük adam eksiltebilmesi ile beraber iç-dış dengesini iyi kuracaklarını düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …