Güncel Haberler

ÖZEL: Udoh , CSKA’nın Gündeminde!

2019-20 Turkish Airlines Euroleague sezonunun resmi olarak iptal edilmesinin ardından artık transfer piyasasında önemli hamleler olmaya başladı.

İlk önemli hamles ise Olimpia Milano’dan gelmiş, Hines ile prensipte anlaşmışlardı.

Bu önemli taşın yerinden oynaması ile beraber diğer takımlarda da hareketlilik başladı. Kaptanını ve takımın en önemli pota altı silahını kaybeden CSKA Moskova, geçen yaz da gündeminde olan eski Fenerbahçeli Ekpe Udoh‘u tekrar gündemine aldı.

Nijerya asıllı Birleşik Amerikalı pivot ile sizlere daha önce ilettiğim üzere temsilcimiz Anadolu Efes ve Tavares’in NBA’e gitmesi durumunda Real Madrid de ilgileniyorlar. Diğer taraftan Real Madrid’in kadrosuna katmak istediği isim olan Arturas Gudaitis de Hines hamlesinden sonra boşa çıkacak gibi görünüyor, tabi bu da Udoh hamlesinde CSKA’nın elini bir kademe daha güçlendirecektir.

2.08 metre boyunda olan 32 yaşındaki tecrübeli uzun, sezon askıya alınana kadar Çin’in Beijing Ducks takımında 15 maçta görev alırken 18.7 sayı, 11.7 ribaund, 2.5 asist, 4.5 blok, 2.0 top çalma istatistikleri ile ne kadar formda olduğunu göstermişti.

Hines’ın CSKA’daki en önemli görevinin çember koruyuculuğu, ribaundlar ve ikili oyunlardaki yüzdeli bitirişler olduğunu düşündüğümüzde Udoh’un bunların tamamını yapabilecek bir isim olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca Hines gibi alçak postta da bir çok silahı var. Tecrübeli uzun, ayrıca Hines kadar olmasa da Fenerbahçe’de geliştirdiği pas yetenekleri sayesinde yüksek postta pas istasyonu görevini de yapabilen, özellikle gömülen savunmalara karşı takımına değer katabilen bir pivot. Elbette Hines gibi topu yere vurabilen yüzü dönük silahları etkili bir uzun değil. Özetle Hines kadar çok yönlü bir uzun değil ama 5 numarada onun verdiği katkıları da aratmayacak bir isim. Tabi NBA’de benchte oturmuş ve son sezonu Çin’de geçirmiş bir oyuncunun fiziksel anlamda Euroleague sahnesi için ne kadar hazır olup olmadığını da görmek lazım…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …