Güncel Haberler

Kızıl Yıldız da Kalinic’in Talipleri Arasında

Turkish Airlines Euroleague‘de 2019-20 sezonunun iptal edilmesinin ve 2020-21 sezonuna halihazırdaki 18 takımla devam edileceğinin açıklanmasının ardından Kızıl Yıldız da transfer çalışmalarına başladı.

Sırp ekibi eski oyuncuları Nikola Kalinic’i 4 yıl aranın ardından tekrar Belgrad’a getirmek istiyor. Bildiğiniz üzere Kalinic’in Fenerbahçe Beko ile kontratı bu yaz bitiyor ve henüz kulüp ile yeni kontrat hakkında bir görüşme yapmadılar.

Ayrıca Sırp forvet ile sizlere daha önce ilettiğim üzere başka Euroleague takımları da ilgileniyorlar:

Milano, Kalinic’i Gündemine Aldı
Maccabi Tel Aviv, Kalinic ile İlgileniyor

2.02 metre boyunda olan 28 yaşındaki tecrübeli forvet, bu sezon askıya alınana kadar Euroleague sahnesinde 26 maçta ortalama 22.3 dakika süre alırken 6.6 sayı, 2.5 ribaund, 1.7 asist istatistikleri ile beklentilerin çok altında kalmıştı.

Sırp forvet koç Obradovic’in sisteminde savunmaya getirdiği enerji ve ribaundlardaki katkısı artı sırtı dönük hücumlarda yarattığı ters eşleşmelerde iki forvet pozisyonu için de kilit isimlerden biriydi. Ancak onun da son 2 sezonu kötü geçirdiğini rahatlılka söyleyebiliriz. Kontratının da bu yaz bitecek olmasıyla birlikte takımda kolay vazgeçilebilecek isimler arasına kendisini rahatlıkla koyabiliriz. Sarı lacivertlilerin onu tutmak için özel bir çaba harcayacağını düşünmüyorum. Halihazırda onunla ilgilenen 3 takımda da faydalı olabileceğini düşünüyorum ki Fenerbahçe’de takımla beraber o da mental olarak çok yıprandı, artık bir değişime ihtiyacı var.

https://youtu.be/iMtPRX-zrxk

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …